Foto: пресс-центр МВД ПМР

Ministarstvo unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovne Moldavske Republike saopštava o dve eksplozije u selu Majak Grigoriopoljskog rejona, usled čega su onesposobljene dve najmoćnije antene radio centra koji emituje ruski radio.

„U rano jutro 26. aprila u selu Majak Grigoriopoljskog rejona odjeknule su dve eksplozije: prva u 6.40, druga – u 7.05 (poklapa se sa moskovskim vremenom – prim. aut.)“, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Pridnjestrovlja na Telegram kanalu, prenose RIA novosti.

Kako navodi agencija, na lice mesta su upućeni policajci i hitne službe. Grigoriopoljska policija ogradila je teritoriju radio-televizijskog centra Majak, a Ministarstvo odbrane počelo je da ispituju sve objekte PRTC-a (Pridnestrovski radio-televizijski centar). Prema prvim informacijama niko od stanovnika nije povređen, prenosi Rojters.

„Do 9 sati, poznato je da su dve najmoćnije antene bile u kvaru: jedna megavatna, druga polumegavatna. Obe su prosile radio Ruske Federacije. Niko od zaposlenih u PRTC-u i meštana nije povređen“, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova nepriznatog Pridnjestrovlja.

PROČITAJTE JOŠ:

PRTC je Pridnestrovski radio-televizijski centar. Ovo je jedan od 14 radio-predajnih centara bivšeg SSSR-a. Signal iz PRTC-a može se preneti u SAD, Bliski istok i Latinsku Ameriku. Radio centar je izgrađen krajem šezdesetih godina prošlog veka.

Dan ranije, prema preliminarnim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovne Moldavske Republike, na zgradu Ministarstva državne bezbednosti PMR u Tiraspolju ispaljeno je više hitaca iz ručnog protivtenkovskog bacača granata.

U odeljenju su pojasnili da su na zgradi razbijeni prozori na gornjim spratovima, a okolinu su odmah opkolili policijski službenici. U eksplozijama niko nije povređen.

Pridnjestrovlje je otcepljeni region Moldavije koji se graniči sa Ukrajinom, a ruski vojni zvaničnik je ranije sugerisao da bi Rusija mogla da preuzme kontrolu nad jugom Ukrajine kako bi obezbedila koridor do Pridnjestrovlja, gde je ruski garnizon stacioniran od 1990-tih.

Najnovija dešavanja iz Ukrajine pratite na našem blogu UŽIVO.

BONUS VIDEO: Snimci iz drona – Bombardovanje Marijupolja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar