Slavonski brod Profimedia
Slavonski brod Profimedia

Petorica muškaraca učestvovala su u spasavanju mladića u električnim invalidskim kolicima koji je pre dva dana nesrećnim slučajem u Slavonskom Brodu završio u reci Savi.

Stjepan Rosnaki, vojno lice, Goran Mijić, Slaven Vukoje, Antonio Karešin i Goran Marinac, imena su mladića koji su hrabro pristupili spasavanju Valentina Čolaka, koji se nesrećnim sticajem okolnosti našao u Savi.

Kako se navodi, njega je sunce na kratko zaslepelo, nakon čega je završio u reci. Prvi do njega je doplivao Goran Mijić, koji je hrabro skočio u reku i stigao do Čolaka.

„Tada je krenula ta drama spasavanja. Mulj je dole i ja sam klizio prema dole. On je bio jadan pod vodom, hvatao je vazduh. Nisam znao da je on vezan u kolicima“, ispričao je za portal SrpskaInfo Goran koji je pokušavao da pronađe kopču kako bi oslobodio Valentina.

U tom trenutku su u pomoć priskočila još četvorica Brođana, prenosi Telegram.

„Vidiš da gleda u tebe, ali ne možeš mu pomoći. Vidiš oči, obrve, trepavice. Sve oni zadnji, zadnji udisaji. Sekunde su bile u pitanju da se spase“, prepričava Slaven, a Mijić se odmah nadovezuje.

„U tom trenutku ja sam iščašio nogu, meni je iskočio zglob. Izgubio sam pola snage, ali ipak sam ga držao, nisam ga ispuštao iz ruku“, ispričao je.

Odustajanje, naravno, nije bila opcija, pričaju mladići.

„Mahinalno što sam napravio, uhvatio da mu izvučem glavu, da uhvati vazduha. Kad sam video da diše, rekao sam ‘sad je dobro, idemo da pokušamo da ga izvučemo napolje“, prepričava Antonio.

PROČITAJTE JOŠ

Goran Marinac potvrđuje da su ga onda izvadili napolje i pitali da li se oseća dobro. Rekao je da se oseća dobro.

Sam Valentino kaže da će tu nedelju zauvek pamtiti kao da se drugi put rodio.

„Da nema tih dečaka, ja ne bih danas ponovo živeo“, ispričao je.

„Hvala Bogu, završilo se dobro. I hvala svima koji su pomogli, ni trenutak nisu razmišljali i skočili su“, kazala je Valentinova majka Katica Filipović.

BONUS VIDEO Društvo nedovoljno svesno problema osoba sa invaliditetom 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar