Foto: Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Unuka američkog predsednika Džoa Bajdena, Naomi, venčala se danas za svog izabranika Pitera Neala. Ceremonija je održana u vrtu Bele kuće, koja je bila zatvorena za novinare, a ovo je ujedno i jedan od retkih slučajeva da je ovaj posed korišćen za venčanje.

Naomi (28), koja je po zanimanju advokatica, venčala se svojim partnerom Piterom Nealom (25), koji je nedavno takođe diplomirao na pravnom fakultetu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Par se upoznao 2018. godine, a danas su prošetali i do oltara.

Ceremonija je održana u vrtu Bele kuće, a razmenjivanju njihovih zaveta prisustvovalo je oko 250 gostiju. Ipak, par je, što je drugačije od prethodnih slučajeva, odlučio da ceremonija bude zatvorena za medije, te su fotografije dostupne na internetu napravljene iz daljine, prenosi Klix.ba.

Foto: Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Prva dama Džil Bajden podelila je na svom Fejsbuku fotografiju sa unukom, a par je istakao koliko je ponosan i srećan zbog nje.

„Bilo je zadovoljstvo gledati kako Naomi odrasta, otkriva ko je i stvara tako neverovatan život za sebe“, napisala je Džil u svoje i suprugovo ime.

Foto: Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

„Jako smo ponosi što vidimo da je Naomi izabrala Pitera za svog supruga i čast nam je da mu poželimo dobrodošlicu u našu porodicu. Želimo im dane pune smeha i ljubavi koja postaje sve dublja iz godine u godinu“, istakli su u zvaničnom saopštenju.

Nakon ceremonije u Državnoj trpezariji Bele kuće, usledio je ručak za članove porodice i ostale zvanice. Sve se nastavilo s večernjim prijemom s desertom i plesom, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Ovako je ujedno započeo slavljenički vikend za Bajdena, koji će sutra u krugu porodice proslaviti 80. rođendan.

Zanimljivo je to da se, otkako se bivši predsednik Džon Adams uselio u novoizgrađenu Belu kuću 1800. godine, tamo održalo svega 18 ceremonija venčanja, a one su uključivale isključivo članove porodice predsednika i prve dame.

Prema istorijskim dokumentima Bele kuće, tradicija je započela 1812. godine kada se Lusi Pajn Vašington, sestra prve dame Doli Medison, udala za pomoćnika Vrhovnog suda Tomasa Toda. Jedini predsednik koji se oženio u Beloj kući bio je Grover Klivlend koji je izrekao „da“ supruzi Fransis 1886. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Venčanje Naomi, koja je ćerka Bajdenovog sina Hantera Bajdena i njegove supruge Kejltin Buhle, je ujedno 19. koje je održano u Beloj kući, a ovo je prvi put da predsednik ovde udaje svoju unuku.

„Naomi i Piter zatražili su da njihovo venčanje bude zatvoreno za medije, a mi poštujemo njihove želje. To je njihova odluka“, rekla je portparolka Bele kuće novinarima u petak.

Inače, Naomi je dobila ime po Bajdenovoj starijoj ćerki koja je poginula zajedno s majkom u saobraćajnoj nesreći 1972. kada je imala nešto više od godinu dana.

BONUS VIDEO: Ko je Džo Bajden

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar