Džo Bajden i Hanter Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Nakon što su osvojili većinu u Predstavničkom domu na međuizborima, republikanci su danas naveli da će otvoriti istragu kako bi utvrdili stepen umešanosti predsednika SAD Džozefa Bajdena u poslove njegovog sina Hantera Bajdena.

Republikanci su, kako navode, već prikupili inkriminišuće dokaze o elektronskim prevarama, kršenju Zakona o registraciji stranih agenata, pranju novca i utaji poreza, među ostalim zločinima koje su navodno počinili Bajdenovi.

Džim Džordan, za kojeg se očekuje da će postati predsedavajući Pravosudnog odbora Predstavničkog doma rekao je da sada kada su republikanci osigurali tesnu većinu u Domu, planira da Bajdenove poslove sa inostranstvom stavi u centralni fokus u novom Kongresu.

“Kao deo naše istrage, imamo dokaze da su finansije, kreditne kartice i bankovni računi Hantera i Džozefa Bajdena bili pomešani, ako ne i zajednički. A barem na nekim računima banke su podizale crvene zastavice vlasniku ili vlasnicima računa što ukazuje na sumnjive ili nezakonite aktivnosti”, rekao je Džejms Komer, koji je takođe napomenuo da su se poslovni saradnici Hantera Bajdena sastajali s njegovim ocem u brojnim prilikama dok je Bajden bio potpredsednik i predsednik.

Bajdenovi su „procvetali i postali milioneri jednostavno nudeći pristup porodici“, rekao je Komer.

Kako navode, poslovna aktivnost i zloupotreba narkotika Hantera Bajdena dugo je bila politička odgovornost za predsednika, koji je stajao po strani i izjavio da je „ponosan“ na svog sina.

Prema izveštaju Vašington Posta od prošlog meseca, američki advokat u Delaveru trenutno razmatra optužbe protiv Hantera Bajdena, kojem su federalni istražitelji predočili dokaze da je Bajden počinio utaju poreza i lagao o konzumiranju droge na obrascu koji je ispunio pri kupovini vatrenog oružja.

***

BONUS VIDEO: Bajden ne veruje Putinu: Zelenski oštro zapretio Rusima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar