Nebojša Zelenović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Koopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović je reagovao večeras na ranije obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića navodeći da "predsednik Vučić u očaju pokušava da ljudima zamaže oči".

„Kule i gradovi, EXPO, veštačka inteligencija, kola bez vozača – a dok se to ne desi kumovi će nesmetano gaziti ljude po ulicama. Umesto kanalizacije koju je obećao građanima leve obale Dunava nudi okrečene fasade koje mogu videti ako dođu do centra grada i ne samo fasade već i dekorativno osvetljenje na njima“, izjavio je Zelenović o jučerašnjoj konferenciji za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Vlade Ane Brnabić.

„Pošto je već podelio helikopter novac i smanjio cenu hleba ostale su još igre. Nudi nam predsednik EXPO, ali i železničku stanicu pride, pa bi po njemu to bi trebalo biti dovoljno da se zaborave zahtevi protesta koji niču po Srbiji“, rekao je Zelenović u pisanoj izjavi.

Zelenović je podsetio da je predsednik Vučić u sinoćnjem obraćanju najavio, kako je kazao, treće svečano otvaranje iste železničke stanice.

„I mi bi sada svi trebali da se radujemo jer dobijamo železničku stanicu u 21. veku i zaboravimo pogibije dece i omladine“, izjavio je Zelenović.

U svom, kako je rekao Zelenović, „istorijskom“ obraćanju Vučić je posvetio „samo tri minuta vanrednim situacijama koje su pogodile Srbiju prethodnih nedelja“.

„Valjda nije hteo građane da zamara trivijalnostima kao na primer šta će preduzeti da se tako nešto više ne ponovi. Ništa nismo čuli ni o odgovornosti za nesreće u Bačkoj Palanci – jer valjda opet sistem nije zakazao. Čuli smo samo da su njegovi ljudi na lokalu nesposobni pa će slati timove za pomoć tim nesposobnjakovićima, smene izgleda nisu opcija“, izjavio je koopredsednik stranke Zajedno.

Zelenović je podsetio da građani Srbije na ulicama već tri meseca traže da se podnese odgovornost za smrt dece i mladih i da se ispune zahtevi protesta.

„To se ne može sakriti kulisama novog pranja para koje predvodi SNS režim i šarenim lampicama na fasadama. Ovu priču ne može prodati, ne kupujemo, zaključio je Zelenović.

***

BONUS VIDEO – Superćelijski Vučić kao da se juče obraćao iz budućnosti: Željko Veljković i Nataša Latković o predsedničkom obraćanju javnosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar