Na sednici Predsedništva SNS trebalo je da bude saopšteno ime mandatara za sastav nove vlade, međutim, to je odloženo za nekoliko dana. Vučić je nakon sednice objašnjavao koliko je to teška odluka, a zatim je govorio i o saradnji nekih funkcionera SNS sa režimskim medijima, po principu - ti meni lepu sliku, ja tebi neki biznis.  

„Izbor mandatara nije laka stvar, nije laka stvar ni za mene. Rešio sam da presečem i to sam im rekao i večeras, zato što znam koliko nas problema čeka i zato što bih želeo da požurimo sa formiranjem vlade. Zato što bih voleo da vidim jednu novu energiju u mnogim ministarstvima, zato što bih želeo i da vidim mnogo novih ljudi. Zato što bih voleo da vidim nove krvi, nove energije, nove strasti, ali ne strasti da vide kako će da se dodvore vama novinarima, već kako će da urade velike stvari koje će iza njih da ostanu i za 10 godina da se o tome priča. Ne da se takmiče u broju PR timova i koji će vas da okreću „objavi moju sliku neku lepu, a napadni mog kolegu iz vlade ili ovog drugog“. Za to ću da ti pomognem da dobiješ neki biznis. Pričam o onima koji su tobož uz državu“, rekao je Vučić i dodao:

Pročitajte još...

„Dakle, to želim da vidim i zato želim to da presečem, inače bih verovatno još odlagao. O ovome sam ja razgovarao i sa Milošem i Anom, u lice razgovarao sa njima, i sve im rekao šta mislim i šta jeste i šta nije. I oni znaju koliko ih volim, ja sam po tom pitanju veoma iskren, kao što sam bio iskren i prema nekim drugima kojima sam rekao zašto ne možeš da budeš premijer i zašto ne možeš da budeš ne znam šta. To sam rekao pred 100 ljudi ovde. Mora da se poštuje nečiji rad, mora da se poštuje nečija disciplina, nečija odgovornost, nečija ljubav prema zemlji, nečije poštovanje ove zemlje, nečija dostupnost 24 sata. A ne ja kad pozovem pet ministara, ne mogu da ih dobijem po dva dana. Onda se pitam pa čekaj kako običan čovek da dođe do vas. Kako može neko d adođe do vas? A nije baš da se bavite Kosovom, regionom, nije baš da se bavite svim problemima ovog sveta. Ali zato kad je borba oko rotacije, to je velika borba“, zaključio je Vučić.

BONUS VIDEO: Vučić o mandataru: Nije isključena nijedna od tri opcije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare