Predsednik Aleksandar Vučić komentarisao je navode o njegovom atentatu, što je tvrdio svedok Srđan Lalić na saslušanju u okviru suđenja Veljku Belivuku. Vučić je rekao da će se pojaviti se novi podaci, te da "imamo nove pakete skinute sa telefona".

Vučić je naveo da se niko nije izvinio za laži o Jovanjici koji su izneti za njegovu porodicu, te da je to rađeno tri godine na dnevnom nivou.

„Mislite da će neko da se izvini što su govorili da smo mi nekog dovodili u Ritopek? To je jedino naselje u Beogradu gde nisam bio. Pa nisu naše službe mogle da izmišljaju nešto. Mi danas imamo mnogo više podataka. Mi sada imamo nove pakete skinute sa telefona. Mi smo 27. imali, oni počinju da govore o ubistvu i napadu na mene, sad imamo potvrde, znamo ko je sve učestvovao u tome, i u prvom i u kasnijem pokušaju, kazao je Vučić.

Vučić je poručio da su tog dana na velikom prostoru na trgu gde je otvaran spomenik Stefanu Nemanji, bili angažovani svi snajperisti i specijalci koje imamo, a da je odbio da nosi pancir.

„Ja sam se taj dan okrenuo prema Vulinu kad smo bili na otvaranju spomenika. Angažovali su sve moguće snajperiste da pokriju sve tog dana, ja sam Vulinu rekao šta ti je, šta se ti treseš od straha, u šali, videli ste da sam mirno prošao, održao svoj govor i vratio se. Nisam hteo ni pancir da nosim, rekao sam da neću nikad u svojoj zemlji da nosim pancir“, naveo je Vučić.

Bonus video: Vučić odlikovao Filipovića i Đurića, policajce sa Kosova i Metohije,

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare