Predsednik Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja bivšem direktoru Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever Nenadu Đuriću i šefu Regionalne operative tog direktorata Aleksandru Filipoviću.

Vučić je u svom obraćanju naveo da smo i u najtežoj situaciju dužni da postupamo kao ljudi.

„Poslali smo jasnu poruku mira celom svetu, ali i snažnu i nedvosmilenu poruku da hoćemo da budemo svoji na svoje. Dragi Aleksandre i Nenade, vaša akcija nas je svrstala u red junaka jesto nešto na šta možete da budete ponosni. Svi smo ponosni jer baštinimo na istovetan način kao i nači preci. Vi i vaše porodice simbolizujete trajanje na Kosovu i Metohiji. Zbog vaših dela Srbija je na Kosovu, a Kosovo i daje u Srbiji“, rekao je Vučić i dodao:

„Vi ste svoju državu poslušali, najčasnije se poneli i teškim situacijama. Branili ste srpski narod, našu kulturu, ali iskonske vrednosti kakve bi trebalo da bude. To bi trebalo da bude i jedno poštovanje potpisa na dokumentu“, naveo je Vučić.

On je naveo da će orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena uručiti Nenadu Đuriću.

„Znam Nenade, koliko si prolazio kroz teška iskušenja, svađao se našim ljudima, ali i sa onima u Prištini koji su tražili da ideš protiv svog naroda. Imao si samo jedan grb i zastavu“, poručio je njemu Vučić.

Istovremeno, predsednik je zlatnu medalju za hrabrost „Miloš Obilić“ dodelio Aleksandru Filipoviću.

„Hvala vam za prkos, veru, nadu i ljubav prema srpskom radu, Kosovu i Metohiji. Hvala vam za sve“, zaključio je Vučić svoje obraćanje, posle čega je svečano uručio odlikovanja.

Nakon dobijanja ordena, Đurić je kratko naveo da je ovaj orden „zalog da se potomci neće stideti“.

„Dozvolite da vam se u ime srpskog naroda, kapetana Aleksandra Filipovića i drugih zahvalim. Neizmerno vam hvala što urezujete naša imena, sunarodnika i kolega, bez kojih ova priznanja ne bi bila moguća. To je i zalog da nas se potomci neće stideti“, rekao je prilikom svog obraćanja Đurić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare