"Umesto širenja ulica i bulevara za privatne automobile i uništavanje zelenila, širićemo mrežu žutih traka i optimizovati linije javnog prevoza. Zajedno ćemo izgraditi Beograd koji poštuje potrebe ljudi, promoviše efikasnost i održivost", izjavio je danas Dobrica Veselinović, nosilac liste "Srbija protiv nasilja" u Beogradu.

Zeleno-levi front je u saopštenju naveo da je plan ove stranke i koalicije „Srbija protiv nasilja“ da „pretvaranjem zaustavne trake u žutu traku i davanjem prioriteta javnom prevozu, smanje gužve i ubrzaju protok saobraćaja i ljudi za oko 10 odsto, a sve to dobrim planiranjem, bez gotovo ikakvih finansijskih troškova“.

„Novi Beograd, koji je kada je reč o saobraćajnoj infrastrukturi najbolje je planiran i izveden deo Beograda, kao posledica lošeg upravljanja, pogrešnih prioriteta i loših projekata, postao sastavni deo kolapsa u Beogradu. Katastrofalne saobraćajne gužve sa kojima se naše sugrađanke i sugrađani svakodnevno bore su posledice politike više prostora za automobile, a manje za pešake. Auto-putem, koji je sada postao gradska ulica tokom radnih dana, u špicu, prođe oko 10 hiljada ljudi. Od toga više od 5 hiljada u privatnim automobilima, a oko 4 hiljade u javnom prevozu“, naveo je on.

***

BONUS VIDEO – Gužve su svuda ali Šapić ima plan: Kako izgleda borba gradonačelnika Beograda da poveća protočnost saobraćaja?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar