Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Poslanik Đorđe Miketić saopštio je da je sudski veštak potvrdio da glas na snimku, gde se čuje da muška osoba preti vlasnici restorana "Košnica", pripada Aleksandru Šapiću.

Miketić je na konferenciji najpre pustio snimak za koji se sumnja da pripada Šapiću, na kojem se čuje kako preti vlasnici restorana.

„Puštao sam ga u parlamentu, kada sam još u junu postavio poslaničko pitanje. Policija nije reagovala, iako ima snimak i njeno svedočanstvo. Ministar Gašić mi je konačno odgovorio da je upućen predmet Drugom osnovnom javnom tužilaštvu. U rukama držim forenzički nalaz sudskog veštaka, koji je na osnovu detaljne analize ovog audio snimka zaključio da je moguća forenzička identifikacija glasa. U prevodu, Šapić je na ovom snimku. Pozivam poštene tužioce da se ne plaše, već da pošalju Šapića na saslušanje. Nalaz veštaka je dovoljan osnov da ga saslušate. Krajnje je vreme da stanemo na put nasilniku“, rekao je Miketić.

Ljiljana Đokić je izrazila zadovoljstvo što je utvrđeno da je glas na snimku pripadao Aleksandru Šapiću i izrazila nadu da će državne institucije adekvatno reagovati na ovu situaciju. Ona je istakla da je problem započeo oko nelegalnog rušenja restorana Košnica“ u čijem je vlasništvu, a da je Šapić, uprkos istom statusu restorana „Košnica“ i njegove kuće na Bežanijskoj kosi, upućivao pretnje.

Na pitanje novinara o tome da li su je priveli ili pozvali na razgovor, Ljiljana Đokić je odgovorila da za nju kao ženu to nema razlike, s obzirom na način na koji su se odvijali ti događaji.

Na pitanje zašto misli da institucije nisu ranije reagovala, Đokić je odgovorila da ni ona to ne razume, kao i da su postojale spekulacije da glas na snimku ne pripada Šapiću, ali da se sada dokazalo suprotno.

Podsetimo, narodni poslanik Đorđe Miketić u junu ove godine objavio je telefonski snimak na kojem se čuje glas muške osnove, za koga se sumnja da navodi pripada gradonačelniku Šapiću.

„Ti si ugrožena. I deca…. Sama si to tražila“, čulo se na snimku.

Miketić je zatražio od Šapića da saopšti da li se njegov glas čuje na snimku i da li poznaje Lj. Đ, vlasnicu restorana „Košnica“ na Novom Beogradu.

O tome se oglasio i sada već bivši gradonačelnik koji je rekao da je to laž.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar