Miodrag Majić ProGlas Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Sudija Miodrag Majić, povodom saopštenja Tužilaštva u vezi sa "biračima" koji su iz Republike Srpske dovedeni na glasanje u Beograd, saopštio je da ne može i ne sme da ćuti na krivična dela povezana sa izborima.

Tužilaštvo poziva ProGlas da ih povodom sumnji na krivična dela povezana sa izborima ne uznemirava i posle me pitaju zašto kao sudija na sve ovo što nam se dešava ne mogu i ne smem da ćutim, napisao je Majić na društvenoj mreži X.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je ranije danas da u saradnji sa osnovnim tužilaštvima sa teritorije grada Beograda pomno prati izborni proces i obaveštava javnost da za sada nema dokaza da je izvršeno bilo koje krivično delo u vezi izbornog procesa.

Miodrag Majić ProGlas Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Tužilaštvo je apelovalo „da se javnost ne uznemirava neproverenim informacijama koje plasira deo medija, a pogotovo pripadnici tzv. Proglasa“.

„Tužilaštvo nastavlja da prati izborni proces u okviru svojih nadležnosti u saradnji sa drugim državnim organima“.

Tužilaštvo je na ovaj način reagovalo na poziv pokretača inicijative ProGlas da u najkraćem roku obavesti javnost o saznanjima do kojih je došlo kada je reč o organizovanom dovođenju lica iz Republike Srpske na glasanje u Beogradsku Arenu.

Kako navode, nezakonito sastavljanje biračkih spiskova i nuđenje novca za glasanje predstavljaju krivična dela i da svaka sumnja u to da se ovakve i slične radnje odvijaju ozbiljno narušavaju legitimnost izbornog procesa i mogu da dovedu do nesagledivih posledica.

Sudija Majić je potom pojasnio šta je prebivalište:

„Prebivalište u koje vas dovoze iz mesta u kom stvarno živite nije vaše prebivalište. To je fiktivno prebivalište. Jedan od čestih razloga za određivanje privora učiniocima krivičnih dela“, navodi on u objavi na društvenoj mreži X.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare