Pavle Grbović, Borko Stefanović i Radomir Lazović Foto: SSP

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je večeras kako je sagovornica u Francuskoj preneo poruku da je danas "nemoguće propagirati evropske ideje i vrednosti, a gledati kroz prste na sve što radi Aleksandar Vučić".

„To je bila jedna od poruka koje smo preneli našim domaćinima od kojih smo dobili uveravanja da će uraditi sve kako bi građanima Srbije omogućili da glasaju slobodno, bez ucena i na bazi istinitih informacija sto je preduslov evropske budućnosti Srbije“, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Inače, delegacija „Srbije protiv nasilja“ danas boravi u poseti Francuskoj, gde je imala sastanke sa visokim zvaničnicima koji su u francuskom Ministarstvu spoljnih poslova, zaduženi za naš region i vladavinu prava kao i sa specijalnim izaslanikom predsednika Francuske za Balkan, predstavnicima Skupštine Francuske, predstavnicima medija i više senatora.

Kako je naveo Stefanović ova delegacija je posle mnogo godina „otvorila vrata za drugačije mišljenje u odnosu na naprednjačku vlast i iskoristila je priliku da traži od Francuske puno poštovanje principa na kojima je i sama sazdana, a to su pre svega principi slobode i jednakosti koji su nezamislivi bez poštenih izbora“.

Pavle Grbović, Borko Stefanović i Radomir Lazović Foto: SSP

Stefanović je ocenio kako se „baš ti principi i prava građana svakodnevno gaze od Vučićevog režima koji krade izbore, guši profesionalne medije, zloupotrebljava institucije, koketira sa autoritarnim režimima i kontinuirano podriva stabilnost čitavog Zapadnog Balkana samo kako bi se održao na vlasti“.

Pavle Grbović, Radomir Lazović i Borko Stefanović Foto: SSP

„Naši brojni sagovornici u Francuskoj su izrazili ozbiljnu zabrinutost za stanje demokratije u Srbiji, insistiraju na potrebi hitne primene preporuka ODIHR-a pre bilo kakvih izbora i svesni su neophodnosti budućeg prisustva EU koja treba da obezbedi uslove za fer i poštene izbore“, izjavio je Stefanović koji je predvodio delegaciju „Srbije protiv nasilja“.

Radomir Lazović, Borko Stefanović i Pavle Grbović Foto: SSP

***

BONUS VIDEO – Šta piše u izveštaju ODIHR-a, a kako ga „čita“ Ana Brnabić?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare