Foto: EPA-EFE/ANDREAS GORA

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer čestitao je Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji rekavši da Nemačka podržava Srbiju i sve države Zapadnog Balkana kao pouzdan partner, kao i da će uvođenje sankcija Srbije Rusiji u narednom periodu biti od ključnog značaja.

„Raduje me što naše dve zemlje nastavljaju da grade i produbljuju medjusobne odnose u svim oblastima. Srbija je deo Evrope i deo evropske porodice. Na putu ka integraciji Srbije u EU možete računati na podršku Nemačke“, naveo je Štajnmajer u čestitki, prenosi Vučićev kabinet.

Istakao je da će u narednom periodu od ključnog značaja biti usklađivanje spoljne politike Srbije sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije, posebno u pogledu odluka EU koje se odnose na Rusiju, uključujući uvođenje sankcija. Osim toga istakao je značaj reformi u oblasti vladavine prava i dijaloga o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

„Prepreke na putu u budućnost ispunjenu slogom, mirom, sigurnosti i blagostanjem ćemo uspešno prevazići samo ukoliko u Evropi ponovo postanemo svesni svojih zajedničkih temelja, a to su demokratija i vladavina prava“, navodi se.

BONUS VIDEO Srbiji skinute sankcije na uvoz nafte – presudilo glasanje protiv Rusije?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)