Irena Vujović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Poslanica Stranke slobode i pravde Sonja Pernat danas je ocenila da se ne može verovati rečima ministarke zaštite životne sredine Ireni Vujović koja tvrdi da se neće dozvoliti realizacija nijednog projekta u Srbiji ukoliko ugrožava životnu sredinu.

Pernat je u saopštenju navela da kineska kompanija Linglong za fabriku guma u Zrenjaninu još nije dostavila studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, a dobila je dozvolu za odlaganje opasnog otpada.

Sonja Pernat Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je rekla da se neće dozvoliti realizacija nijednog projekta ukoliko ugrožava životnu sredinu. Kako da joj verujemo ako znamo da je Linglong u Zrenjaninu nikao bez ijedne studije o proceni uticaja na životnu sredinu i počeo da radi po planu da proizvede 13 miliona guma godišnje, kao i da je mimo zabrane i bez studije dobio dozvolu za odlaganje 700 kilograma neopasnog otpada dnevno“, navela je Pernat koja je i odbornica u Skupštini grada Zrenjanina.

Pročitajte još:

Istakla je da primer Zrenjanina dokazuje da nikava studija o proceni uticaja na životnu sredinu, koja je zakonom propisana, nije presudna da li će strani investitor napraviti fabriku i početi proizvodnju u prljavoj industriji i da se zato ministarki ne može verovati.

„Srbija je na putu da postane kolonija prljave industrije, a taj sunovrat zaustavićemo samo promenom ove vlasti“, navela je Pernat.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare