Svako ko u nekoliko minuta želi da upozna Srbiju, da vidi kako ona "diše" i kako se biraju poslovi, imao je priliku da to učini na poslednjoj konferenciji za medije predsednika Aleksandra Vučića. Trio, Vučić, direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak i predsednik opštine Surčin Stevan Šuša odvešće vas na put "fantastične naprednjačke stvarnosti" i ponudiće vam "iz prve ruke" informacije o tome kako funkcionišu stvari u našoj zemlji, u prvom redu - kako se dogovaraju i pogađaju poslovi.

A, evo kako izgleda jedan sasvim običan razgovor Aleksandra Vučića sa funkcionerima i direktorima: „Uživajte“, dobro se zapitajte kako smo ovde stigli i kako se bacaju milioni dok direktor iz glave određuje koliko će nešto da košta.

Vučić: Ajde to prema Požegi da se ubrza, da se ovo otvori za dva meseca. Koliko dobijamo time, oko dvadesetak kilometara? Gde je Steva Šuša?

Šuša: A, evo, tu sam predsedniče.

Vučić: Sad će da me maltretira za izlaz prema Jakovu. Znate li vi ekselencijo, ko god da dođe u Surčin ili Jakovo, tamo se pojavi Steva Suša i traži izlaz za Jakovo.

Šuša: To nije moja potreba, nego svih ljudi.

Vučić: Koliko to može da košta?

Drobnjak: Pa negde oko dva miliona evra.

Vučić: Dva miliona evra?

Drobnjak: Napravićemo, ne brinite.

Foto: Printscreen/Tv Pink

Vučić: Nema problema. Drobnjak preuzima petlju, od države dobiješ dva miliona evra i ostalo uradiš od svojih para, kad si tako pametan. Svi njega volimo, samo…. Dobro, ovo je velika stvar.

Tu je završen ovaj „simpatični“ dijalog, koji je neke nasmejao, a koji su drugi doživeli kao još jednu opomonu i podsetnik o tome u kakvoj državi živimo.

Bonus video: Aleksandar Vučić o odlasku Danila na proslavu u Banja Luku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare