Desimir Popović i Boban Perišić
Desimir Popović i Boban Perišić Foto: Privatna arhiva/Slavica Panić/Nova.rs

Na mestu načelnika Zlatiborskog upravnog okruga, čiju funkciju je u prethodne četiri godine obavljao Boban Perišić (član Glavnog odbora SNS) i bivši član Nove Srbije, od sutra će vršiti Desimir Popović (SNS), takođe bivši član Nove Srbije. Perišić će ostati upamćen po tome što je javno prozvao stranačke kolege zbog nepružanja podrške predsedniku Aleksandru Vučiću, posle poslednje najave atentata na njega, izražavajući svoju ličnu zabrinutost. Novi načelnik najavljuje rad koji će se zasnivati na zajedništvu i saradnji lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga.

Perišić je na funkciju načelnika Zlatiborskog okruga stupio 2018.godine kao član Srpske napredne stranke u koju je iste godine prešao iz Nove Srbije i to sa mesta predsednika Gradskog odbora. Do tada se nalazio na mestu direktora Turističke organizacije Užice. Za Nova.rs kaže da isticanje mandata ne vidi kao smenu i da je zadovoljan rezultatima svog rada.

„Ne radi se ni o kakvom nesporazumu ili problemu, istekao mi je mandat i to je sve. Moje lične ambicije su se promenile i idu u drugom smeru tako da nisam ni razmišljao o produžetku mandata. Radio sam odgovorno, borio se sa koronom dve godine i zbog toga sam zadovoljan svojim nastupom, jer sam časno služio službu. Zahvalan sam svim saradnicima, posebno inspekcijama i ministarstvom, imali smo dobru saradnju“, kazao je za Nova.rs Perišić.

Užice, Zlatiborski okrug.
Boban Perišić Foto: Slavica Panić/Nova.rs

On još dodaje da je njegov jedini trenutni cilj, na koji je fokusiran, da Aleksandar Vučić na predstojećim izborima ponovo bude izabran za predsednika.

Nema sumnje da to jeste njegova želja, imajući u vidu da se nedavno, kada se pričalo o atentatu na Vučića, obratio medijima samo sa jednim razlogom a to je da pruža podršku predsednika. Tada je iskoristio priiku i da stranačkim kolegama zameri na nečinjenji povodom tog pitanja.

„Osetio sam moralnu i ličnu odgovornost da se obratim javnosti povodom neobičnog fenomena banalizacije i vulgarizacije najave atentata na predsednika Srbije. Posebno me brine i plaši odsustvo reakcije funkcionera Srpske napredne stranke. „Zabijanje glave u pesak“ mogu da razumem samo kao strah od mafije ili političko licemerje“, rekao je krajem januara Perišić.

Novi načelnik Zlatiborskog upravnog okruga, koga je imenovala Vlada Srbije je Perišićev stranački kolega, koji je u SNS takođe prešao 2018.godine iz Nove Srbije, Desimir Popović. Dosadašnji nastavnik razredne nastave kaže da će na novoj funkciji, na koju će zvanično stupiti sutra, dati sve od sebe zarad dobrih rezultata i opšteg interesa građana Zlatiborskog okruga.

„Mislim da je najvažnije ojačati institucionalnu povezanost između svih deset lokalnih samouprava ovog okruga. Sigurno je toga bilo i u proteklom periodu ali sam siguran da za to ima još mnogo prostora. Velika mi je želja da zbog razvoja ovog kraja zaživi aerodrom Ponikve i da se u to uključe sve lokalne samouprave, bez obzira na politiku koja ih vodi. Moj mandat tek počinje i verujem da ću u njemu imati uspeha“, rekao je za naš portal Popović.

Užice, Zlatiborski okrug.
Desimir Popović Foto: Privatna arhiva

Novi načelnik Zlatiborskog upravnog okruga je Užičanin, po struci profesor razredne nastave. Do stupanja na funkciju radio je u gradskoj Osnovnoj školi „Slobodan Sekulić“.

BONUS VIDEO: Višegrad Načelnik opštine već godinu dana ne priznaje skupštinsku većinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar