Savo Manojlović iz Kreni-promeni upao je u zgradu opštine Novi Beograd, jer su odbili da im daju overivače potpisa za predaju izborne liste. Tom prilikom pokušao je da razgovara sa predsednikom opštine i došlo je do guranja sa radnicima obezbeđenja koji su želeli da ga izbace iz zgrade. Došla je i policija.

„Ovde smo inače skupljali potpise za Narodnu inicijativu. Sad odjednom kažu da ne mogu da nam daju overitelje. Skupljali smo tad u februaru, imali smo grejalice ovde, a sad kažu ‘boje se da se ne prehlade’. Iako su ovde ljudi u šorcu i majicama, ili moraju da podvrnu rukave. Sada idem u opštinu Novi Beograd, da vidimo zašto nam iuskraćuju ustavno pravo“, kaže Manojlović u jednom od dva snimka koji su objavljeni na X nalogu Kreni -promeni.

Manojlović zatim obilazi obezbeđenje i kreće da traži predsednika opštine, ali ga ne nalazi na radnom mestu. Zatim radnici obezbeđenja počinju da ga vuku kako bi ga izbacili iz zgrade.

„Ne postoji mogućnost da izađem odavde dok mi se ne reši problem. Polako, stariji ste ljudi, neću da pružam otpor. Sačekajte ljudi, polako. Nemoj niko da ih dira. Ne postoji šansa da izađem dok se ne reši problem overitelja.

Na drugom snimku, zabeležen je i dolazak policije.

Inače, Savo Manojlović i Kreni -promeni izlaze na beogradske izbore koji su zakazani za 2. jun, ali i na lokalne izbore u Novom Sadu i Nišu.

Stranke koje će učestvovati na izborima imaju još pet dana da predaju potpise za izbornu listu. Potpise moraju da overe opštinski overitelji i notari.

BONUS VIDEO: Savo Manojlović – Treba pričati o ambroziji i kanalizaciji, zašto da ne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare