Petar Petković, Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju
Petar Petković, Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktoru Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petru Petkoviću danas je Priština onemogućila, na administrativnom prelazu Končulj, da nastavi put za Gornje Kusce, razgovara sa tamošnjim Srbima, otvori trg i obiđe nekoliko socijalno ugroženih porodica u opštini Leposavić.

On je rekao da kosovski premijer Aljbin Кurti (Albin) „nastavlja da se iživljava i gazi sve sporazume, pogotovo sporazum o zvaničnim posetama“, navodeći da mu je sedmi put za redom zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju.

„Posetu sam uredno i na vreme najavio. Ako se ovako Кurti odnosi prema glavnom pregovaraču u dijalogu, jasno je kako se onda tek Priština odnosi prema srpskom narodu na Кosovu i Metohiji“, rekao je Petković, prenela je Kancelarija.

Kako je naveo, „o kršenju sporazuma i ponašanju Кurtija odmah je obavestio Lajčaka, predstavnike Evropske unije i SAD, koji su mu odgovorili da je ovo jasno kršenje sporazuma, ali i da se radi o nekakvim tehničkim greškama“.

„Ja sam danas poslao novu najavu i sutra u isto vreme ću ponovo biti na prelazu Кončulj, kako bih se uverio da li je reč o tehničkoj grešci ili o samovolji Кurtija koji želi na sve načine da pogazi sporazume“, rekao je Petković.

BONUS VIDEO Da li je poruka Milana Radojičića sa Kosova umirila ili uznemirila tamošnje Srbe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare