Deda devojčice A. B. koja je ubijena u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, Slobodan Raičević, javio se u emisiju "Utisak nedelje" i rekao da su se predsednik Vučić, premijerka Brnabić i Siniša Mali "izigravali sa bolom" porodica ubijenih.

Radičević je u „Utisku nedelje“ naveo da će predsednik vladati „dugo, dok on bude hteo“ i glasao za predlog u „Utisku“ o premijerki Ani Brnabić koja se slikala sa Aleksandrom Vučićem i Sinišom Malim i fotošopirala njih troje u devetoro. On je kritikovao to što se na TV Pink, umesto o sudbini stradale dece, govorilo o Vuku Jeremiću.

„Oni su veći deo emisije pričali o Jeremiću, a ne o ubistvu nedužne dece. Za ovo troje kerebera koji su se slikali i pretvorili sliku u devet… Malo im je bilo troje, nego devet kerbera i izigravali se sa našim bolom. Bio sam na šetnji, nijedan incident nisam primetio. Sve je to izgledalo veoma organizovano i ako Bog da i sledeći petak da isto tako bude“, rekao je on.

Zašto Brnabić i Vučić nisu otišli do škole da zapale sveću?

Danima se nagađalo o razlozima zbog kojih predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić nisu došli ispred “Vladislava Ribnikara” i upalili sveću nastradalim učenicima i čuvaru ove škole. Punih osam dana raspredale su se priče o tome da je pozadina ovakve odluke vrha vlasti strah od toga da se pojave pred građanima svoje zemlje. Tek je nedavno premijerka je rekla da je htela da izbegne politizaciju tragičnog događaja, dok je predsednik naveo da je zapalio sveću u crkvi i da nije mislio da od toga treba da pravi predstavu. Međutim, njegovih pet uzastopnih obraćanja građanima Srbije ovim povodom demantuje ovu tezu.

A nakon protesta u petak, Aleksandar Vučić je kao svoju reakciju postavio na Instagramu fotografiju na kojoj je se podsmeva demonstrantima zajedno sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim.

„Ovde smo samo nas troje, Ana, Siniša i ja. Pokušao sam, ali mi nije uspelo, da od nas troje napravim devetoro. Zato, 26. maja, za ujedinjenu Srbiju! Nema falsifikata i fotošopa!“, napisao je Vučić na svom zvaničnom profilu na Instagramu.

Ubrzo je Ana Brnabić objavila montiranu fotografiju sa Vučićem i Malim koja je izazvala brojne reakcije javnosti.

„Zašto i ne bi bili veseli kada ubijena deca nisu njihova“, napisao je glumac Sergej Trifunović osvrnuvši se na objavu predsednice Vlade Srbije.

„Veseli, kao da ih mama vodi na izlet u Jarkovo. Zašto i ne bi bili, ubijena deca nit su njihova, nit su glasačko telo. Imajte ovu sliku pred očima, svi“, napisao je Trifunović.

Bonus video: Miketić- Zbog sramnog tvita Brnabić izaći će još više ljudi na ulice.mp4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar