Opozicija je još glasnije nego juče nastavila sa opstrukcijom sednice Skupštine Srbije, na kojoj se glasalo o novom ministru privrede Slobodanu Cvetkoviću.

Opozicija je ušla u salu u trenutku kada je počelo glasanje. Poslanici nisu seli na svoja mesta, već su stali u blizini stola predsedavajućeg, a između njih bio je prsten obezbeđenja, kako ne bi došlo do incidenta.

Parlamentarci iz redova opozicije su duvali u pištaljke i trube i nosili transparente, a buka je bila toliko velika da su poslanici vlasti koristili slušalice kako bi čuli generalnog sekretara Skupštine Srđana Smiljanića koji ih je prozivao po azbučnom redu.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsećamo, juče je opozicija započela blokadu sedncia parlamenta,a sa zahtevom da do kraja godine budu održani vanredni parlamentarni i beogradski izbori. Traži se hitan odgovor od Aleksandra Vučića.

Sve vreme opozicija je i juče bila na nogama, najčešće blizu stola predsedavajućeg, sa visoko podignutim papirima na kojima je pisalo “ispunite zahteve”, “odgovornost Gašića”, “odgovornost Vulina”, “smena REM-a”… Veliki broj njih tokom sednice duvao je u pištaljke, deo uzvikivao “uaa”, “lopovi”…, a u raspravu o tačkama dnevnog reda se nisu uključivali.

BONUS VIDEO Orlić još jednom izvređao opoziciju u Skupštini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar