Foto: Nenad Nešović

Grad Čačak poklonio je Slavoljubu Piperu, potpredsedniku Evropske karate federacije, objekat površine 118 metara kvadratnih u samom centru. Piper je, kako saznaje Nova.rs, na poslednjim izborima bio na listi Srpske napredne stranke, a sada je, ujedno, i odbornik u čačanskom lokalnom parlamentu.

Reč je o prizemnom objektu, sportskom kafeu „Samuraj“ koji se nalazi pored Galerije Risim, u najužem centru Čačka.

Foto: Nenad Nešović

Javni pravobranilac grada pored Morave Katarina Novković je pred sudom priznala da je objekat izgrađen bez odobrenja nadležnih službi, tvrdi potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku za Nova.rs. Violeta Marković.

Prema njenim rečima, on se nalazi na jednoj i zauzima deo druge parcele u vlasništvu grada Čačka.

„Slavoljub Piper je praktično zauzeo dve zemljišne površine. Interesantno je da u zapisniku ne piše na osnovu kog dokaza je Osnovni sud doneo takvu odluku, jer da bi nekome priznali neko pravo, potrebno je imati dokaze. Na primer kao što je saglasnost da zakupac gradi na zemljištu čiji je vlasnik grad Čačak“ , objašnjava sagovornica portala Nova.rs.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Kako navodi Marković, na raspravu nije išla Novković, a prema njenim nezvaničnim saznanjima, zaposlena koja je dala saglasnost nije imala pravu vrstu ovlašćenja da tako nesto može da uradi.

Napominjemo da po zakonu, Osnovni sudovi više nisu nadležni za ove predmete, već je to posao notara. On je u obavezi da traži dokaz na osnovu čega se priznaje nekome vlasništvo.

„Zašto su izbegli notara možemo veoma lako zaključiti. Po planu PGR Centar, u tom delu gde se nalazi objekat je planirana javna podzemna garaža. U Upravu za urbanizam je stigao zahtev za ozakonjenje objekta, pa je pravo pitanje hoće li on dobiti potpis iz te službe“, zapitala se Marković.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Ovo je partija i bratija na čačanski način ili probni balon. Ako ovo prođe, neće nas čuditi ozakonjenje nelegalnog sprata na zgradi gde je nekada bio biskop ‘Sutjeska’, zaključila je Marković.

Sa druge strane, Gradski javni pravobranilac Katarina Novković kaže da Slavoljub Piper ima dokaz da je objekat, koji se nalazi na jednoj parceli, gradio svojim sredstvima.

dokumenta

„On plaća komunalije, struju, vodu, ali deo zemljišta je u postupku ozakonjenja, jer je ono gradsko, odnosno ima višestruku namenu“, kaže Novković za Nova.rs.

Prema njenim rečima, taj slučaj je u postupku pribavljanja parcele, ali, kako napominje, to je pitanje za urbanizam.

„Zaista nije na meni da sudim kako će se to sprovesti i rešiti, to je na Gradskoj upravi za urbanizam“, zaključila je Novković.

Naša redakcija je pokušala da dobije odgovore u Gradskoj upravi za urbanizam, ali nam se, tokom čitavog dana, niko nije javljao na pozive. Čačani su šokirani ovakvom odlukom o poklanjanju zemljišta.

„Evo, ja ću da napravim montažnu kuću u centru grada kada daju za džabe“, kaže za Novu jedan od anketiranih sugrađana. Prema njegovim rečima, vlast je uništila sve institucije počev od sudstva, preko zdravstva i oslanja se na svoje poslušnike u opštinama koji su došli do radnih mesta, ne zahvaljujući obrazovanju, već SNS ‘ličnim kartama’.

BONUS VIDEO: Obišli smo gradilište Šapićeve vile

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar