Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Milorad Dodik je u jeku izborne kampanje u BiH kupio luskuzni hotel u Beogradu za 30 miliona evra, pišu beogradski mediji, a prenosi N1BiH.

Kako se navodi, Dodik je kupovinom hotela „prikrio milione evra koje je u jeku izborne kampanje prebacio u Srbiju“, prenosi „Blic„.

Predsednik SNSD Milorad Dodik, koji je i kandidat ove stranke za predsednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima u BiH, prema dosadašnjim anketama zaostaje za glavnim rivalom Jelenom Trivić, koja je kandidat opozicije.

Pročitajte još:

Izborna kampanja u Republici Srpskoj je, inače, obilovala kontroverznim detaljima, a u završnici i najdramatičnijim događajima.

Najpre je u medijima bliskim Dodiku objavljen sporan snimak na kojem se vide Adam Šukalo, član glavnog odbora SNS, i zamenik predsednika SDS Milan Radović. Iako se ne čuje o čemu njih dvojica razgovaraju, mediji bliski Dodiku su titlovali snimak kako, navodno, Šukalo i Radović „komentarišu kupovinu glasova na predstojećim izborima“.

Šukalo je oštro reagovao i ocenio snimak kao montiran.

– Ako ste tako uvereni u pobedu zašto pravite montaže i ponižavate sebe i Republiku Srpsku tako da nam se svi smeju. Ili je to možda poruka Srbiji i stranci SNS predsednika Vučića kojoj pripadam da smo svi mi plaćenici Šmita, pa i sam patrijarh koji se sa njim sreo, a samo vi iskreni Srbi koji se držite Milanovića i hrvatskih para – kazao je Šukalo.

Nedugo potom, članovi GO SNS Srbija Adam Šukalo i Vlado Mandić su usred noći zaustavljeni i legitimisani na istočnom tranzitu u Banjaluci. Očevici su potvrdili da je veći broj policajaca zaustavio vozila registarskih tablica Srbije i da su ih pretresli.

Šukalo i Mandić su zatim privedeni u policiju na saslušanje, posle čega su pušteni.

BONUS VIDEO: Vučić o Kosovu i Metohiji sa Porfirijem i Dodikom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare