Foto: FOTO TANJUG/ BEOINFO/bs

Za 100 dana nove gradske uprave urađeno mnogo na dobrobit građana, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i najavio da neće biti poskupljenja javnog prevoza, a da će do Nove godine biti popravljeno "više ulica u prestonici nego što je to učinjeno za nekoliko poslednjih godina".

„Tri meseca smo naporno radili. Nije bilo lako, a da se pritom ne ugrozi funkcionisanje grada. Takođe da se paralelno pronađu sredstva u istim budžetskim okvirima, a koja su uzrokovana skokom cena na više nivoa“ rekao je Šapić.

On je u emisiji Fokus na TV B92 podsetio da je usvojen rebalans budžeta Grada Beograda, kao odgovor na ekonomsku krizu u celom svetu, objavio je Beoinfo.

„Uspeli smo da spremimo javna-komunalna preduzeća za zimu, istovremeno da pokrijemo i neka dugovanja. Takođe i da određena sredstva preusmerimo na naše građane, poput vaučera za sva maloletna lica, uključujući i sve zaposlene u predškolskim i školskim ustanovama za koje je Grad Beograd za novogodišnje i božićne praznike izdvojio 17 miliona evra“, istakao je Šapić.

On je, tvrdeći da je na poslednjoj sednici Skupštine grada Beograda, „usvojeno niz važnih odluka“, najavio da će tri sekretarijata gradske uprave biti „spojena u jedan koji će se zvati Sekretarijat za nadzor, inspekciju i komunikaciju i koji će, preko jedinstvenog telefonskog broja biti na raspolaganju građanima u svakom trenutku, tokom cele godine“.

PROČITAJTE JOŠ

Šapić je rekao neće biti poskupljenja karata u javnom gradskom prevozu, ali je ukazao da treba smanjiti troškove koje idu na subvencionisanje GSP i unaprediti javni prevoz.

On je istakao da je u budžetu obezbeđeno oko 10 milijardi dinara za sanaciju beogradskih ulica i da će do Nove godine biti popravljeno „više ulica u prestonici nego što je to učinjeno za nekoliko poslednjih godina“.

BONUS VIDEO Petari Đurić o sukobu sa političarima: Kako mu je gradonačelnik Šapić opsovao majku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar