Jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović rekao je za portal Nova.rs da će konačna odluka biti da se ide na ponovljene izbore u Beogradu.

„Nakon ovih izjava u medijima prethodnih dana bilo je za očekivati ovakav scenario, to je sve bežanje od realnosti jer su SPS i SNS na ovim pokradenim izborima izgubili i oni ne mogu to dostojanstveno da prihvate, zbog toga skreću pažnju javnosti na ove stvari, da li će se pomeriti sednica za dva dana ili neće.

Komentarišući izjave da se vrši pritisak na Aleksandra Vučića da se ipak formira vlast u Beogradu, Obradović pita koju tačno nadležnost predsednik Republike ima kada je reč o formiranju većine u jednoj lokalnoj samoupravi.

PROČITAJTE JOŠ:

„On nikakve nadležnosti nema, on samo svima želi da pokaže kako se za sve on pita i da nije stvar ni Tome File ni SPS-a ni SNS-a ni Aleksandara Šapića da li će biti formirana vlast u Beogradu, nego će on doneti konačan sud o tome“ rekao je Vladimir Obradović za Nova.rs.

Obradović kaže da će taj konačan sud biti ponovljeni izbori u Beogradu.

„Ovi izbori su pokradeni, mi moramo da promenimo izborne uslove i na novim izborima debelo pobedimo“ poručuje on.

Toma Fila, Opozicija sa transparentima na sednici skupštine grada Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Dodaje da ima dovoljno vremena da se izborni uslovi promene ukoliko 3. marta ne bude formirana većina.

„Preporuke svih međunarodnih i domaćih posmatračkih misija kao i Rezolucija Evropskog parlamenta kažu da ovde izbori nisu bili regularni i da uslovi moraju da se promene. Mi ćemo kroz različite oblike delovanja, intezivno, raditi na tome da se uslovi promene. Prvenstveno da se birački spisak iščisti, jer nije normalno da ljudi budu prijavljeni na telefonske govornice, trafo stanice, nepostojeće brojeve i odatle glasaju“ kazao je Obradović.

Govoreći o zahtevu EP da se sprovede međunarodna istraga o izborima u Srbiji Obradović kaže da se nada da će ona doći u što kraćem roku.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar