Miodrag Stanković Foto:Koalicija Nis Moj Grad

Odbornik opozicione koalicije „Niš, moj grad“ Miodrag Stanković podneo je odborničku inicijativu Skupštini grada kojom predlaže hitne mere zbog sve većeg rasta cena i sve većeg siromaštva građana Niša.

Stanković je predložio da se rebalansom budžeta grada za ovu godinu opredele značajno veća sredstva za jednokratnu novčanu pomoć, koja bi se sukcesivno isplaćivala socijalno uroženim licima, a takođe je predložio da se se obezbede paketi pomoći sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu,za sve penzionere koji imaju penziju ispod 30.000 dinara.

Njegov predlog je i da se socijalno ugroženim licima koja su na evidenciji niškog Centra za socijalni rad, a njih je 40.000, isplati jednokratna novčana pomoć.

„Potrebno je da se krene sa opremanjem novih radnih zona za otvaranje novih fabrika i da se obezbede veći podsticaji za investicije i rast domaćih preduzeća, jer privreda mora da ima odgovor na sve veće siromaštvo i veliku nezaposlenost Nišlija“, izjavio je Stanković na konferenciji za medije.

On je istakao da poskupljenja dalekosežno pogađaju ne samo socijalno ugroženo stanovništvo, već i sve građane.

„Došli smo u situaciju da građani kupuju hranu na komad ili pazare samo ono što moraju. Gotovo da ne postoje namirnice koje su zadržale istu cenu u odnosu na prošlu i početak ove godine. Кupovina prosečne potrošačke korpe, predstavlja izazov čak i za prosečnu srpsku porodicu“, rekao je Stanković.

On je podsetio da je Veće grada Niša donelo odluku o poskupljenju gradskog i prigradskog prevoza za preko 30 odsto, a poskupeo je i varijabilni deo cene grejanja i taksi prevoz.

„Najavljeno poskupljenje struje biće udar na džep Nišlija koji se greju na struju, dok ništa bolje neće proći ni oni koji su priključeni na mrežu daljinskog grejanja. Nakon poskupljenja hrane, goriva, grejanja i struje, slede povećanja cena komunalnih usluga“, izjavio je Stanković.

Prema njegovim rečima, gradska vlast za sada nema odgovor na „nemoguće“ povećanje troškova jednostavnog preživljavanja sa kojim se suočavaju Nišlije.

BONUS VIDEO: kandal u Nišu: Došla da prijavi nelegalne, inspektor je poslao da se leči

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar