Goran Grbović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Goran Grbović, direktor Beogradske Arene, rekao je za portal "Vreme" da nema pojma o okupljanju "birača" iz Republike Srpske u dvorani

„Mi ovde imamo košarkaški turnir, uopšte ne znam o čemu se radi“, rekao je pak za „Vreme“ Goran Grbović, direktor Beogradske Arene.

PROČITAJTE JOŠ...

Portal Nova.rs takođe pokušao da stupi u kontakt sa Grbovićem, međutim, njegov mobilni telefon je bio isključen. Grbović nije odgovorio ni na poruke koje su mu poslate ovim povodom.

Snimak zabeležen danas kod Arene na Novom Beogradu, gde su dovezeni glasači iz Republike Srpske, na kom se čuje kako su naše novinarske ekipe omele organizacijuu glasača, pojavio se na društvenim mrežama.

Čoveku koji je očigledno danas angažovan na organizaciji, prilazi grupa glasača koja se predstavlja kao da je iz Republike Srpske, a potom ih on upućuje u dalju proceduru.

„Može li ovde da se glasa, nemamo mi vremena?“, pita jedan od prisutnih čoveka iz organizacije.

„Tu ćeš i da glasaš, uđeš sa druge strane“, čuje se kako odgovara stariji čovek iz organizacije, pa nastavlja: „Imate štand, piše Savski venac, Voždovac…“

„A, voze nas, znači?“, pita navodno glasač iz Srpske.

„Voziće, nego došla ova televizija, N i onda su sve…“, kaže stariji muškarac sa snimka pokazujući rukama da su sklonjeni.

Potom se čuje kako jedan od njih govori da on ne želi da se slika, a stariji gospodin mu objašnjava da neće ni on i da je zato skinuo prsluk.

Inače, reporteri portala Nova.rs obišli su jutros prostor oko Arene, gde smo zatekli na desetine osoba za koje se pretpostavlja da su glasači koji su dovedeni iz Republike Srpske.

Napadnuti članovi RIK-a iz opozicije

Stranka slobode i pravde objavila je na svom nalogu na društvenoj mreži X da su njihovi članovi RIK-a otišli u Arenu da provere na koji način SNS razvrstava glasače iz susednih zemalja, a koji glasaju u Beogradu. Tom prilikom, kako su naveli, su i fizički napadnuti, a policija nije došla na lice mesta.

Miodrag Majić ProGlas Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Sudija Miodrag Majić reagovao je nakon što je objavljen snimak iz beogradske Arene, upitavši da li su dežurni tužioci već tamo.

„Da li su dežurni tužioci Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u Areni? Ako nisu zašto nisu? Ako jesu, kada će obavestiti javnost šta su utvrdili?“, napisao je Majić na mreži X.

Zašto su građani iz RS u Beogradu, kada u svojim mestima mogu da glasaju, niko od njih nije otkrio. Za premijerku Srbije je, međutim, sve u redu i po zakonu.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare