Snimak zabeležen danas kod Arene na Novom Beogradu, gde su dovezeni glasački iz Republike Srpske, na kom se čuje kako su naše novinarske ekipe omele organizacu glasača, pojavio se na društvenim mrežama. Čoveku koji je očigledno danas angažovan na organizaciji prilazi grupa glasača koja se predstavlja kao da je iz Republike Srpske, a potom ih on upućuje u dalju proceduru.

„Može li ovde da se glasa, nemamo mi vremena?“, pita jedan od prisutnih čoveka iz organizacije.

„Tu ćeš i da glasaš, uđeš sa druge strane“, čuje se kako odgovara stariji čovek iz organizacije, pa nastavlja: „Imate štand, piše Savski venac, Voždovac…“

Potom grupa muškaraca navodno iz Republike Srpske kreće ka Areni, komentarišući sa podsmehom kako oni nisu iz tih opština.

„A, voze nas, znači?“, pita navodno glasač iz Srpske.

„Voziće, nego došla ova televizija, N i onda su sve…“, kaže stariji muškarac sa snimka pokazujući rukama da su sklonjeni.

Potom se čuje kako jedan od njih govori da on ne želi da se slika, a stariji gospodin mu objašnjava da neće ni on i da je zato skinuo prsluk.

Inače, reporteri portala Nova.rs obišli su jutros prostor oko Arene, gde smo zatekli na desetine osoba za koje se pretpostavlja da su glasači koji su dovedeni iz Republike Srpske. Šta smo tamo zatekli možete pogledati u posebnoj vesti.

„To što radite je nezakonito“

Na društvenoj mreži X objavljen je i snimak zabeležen u jednom od autobusa koji su u Srbiju dovezli glasače, a na njemu se može čuti kako autor objašnjava glasačima da je to što rade nezakonito.

Bonus video: Autobusi i ljudi iz Bosne ispred Arene

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare