FotoM.A./ATAImages; Zoran Lončarević/Nova.rs

Kako Nova.rs saznaje Srpska napredna stranka ponudila je Vladimiru Đorđeviću predsedniku beogradskog odbora POKS-a i Milanu Tanoviću budućem odborniku POKS-a iz Kragujevca određene ustupke u zamenu za podršku vlastima u ova dva grada.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović izjavio je pre tri dana da su odbornici i poslanici te stranke širom Srbije dobili razne ponude od Srpske napredne strankeu zamenu da ih podrže u formiranju vlasti.

Prema saznanjima portala Nova.rs dvojica odbornika koji su dobili ponudu su predsednik beogradskog odbora POKS-a Vladimir Đorđević i Milan Tanović iz Kragujevca.

Pozvali smo i predsednika POKS-a Mihailovića, kako bi potvrdili ove informacije, međutim on nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje, ali je za portal Nova.rs detaljno opisao šemu po kojoj su naprednjaci prilazili njihovim odbornicima.

Vojislav Mihailović Foto: POKS/Promo

“Odbornike su pozivali bliski prijatelji koji imaju prijatelje među naprednjacima sa zadatkom da prenesu informaciju da mogu biti deo vlasti ako to žele i da na papir napišu svoje potrebe, odnosno spisak želja. Takve nepristojne ponude daju preko posrednika, upravo iz razloga da se ne može dokazati da oni lično nude mito za usluge prekrajanja izborne volje građana. Mi smo vrlo jasno rekli u predizbornoj kampanji da nećemo činiti vlast sa SNS ni na jednom nivou, jer se radi o stranci i njenom neformalnom lideru koji rasprodaju državnu teritoriju i njene resurse, uvode zemlju u potpunu diktaturu i bezakonje. Svaki odbornik POKS koji bi prihvatio njihovu ponudu, prekršio bi odluku stranke i volju građana koji su za njega glasali. To bi bila prevara i izdaja. Ni jedan naš odbornik nije krenuo tim putem, niti će”, kazao je Mihailović Nova.rs.

Dodaje da je odbornicima i prećeno takođe preko posrednika.

“Posrednici su im dobronamerno preneli, istim rečima, da je ponuda „fer i više nego korektna“ jer će sa papira želja biti skoro sve realizovano, ali ukoliko neće da prihvate, da može i drugačije, mogu otkazi da se dobiju za njih, članove porodice, da im dođu inspekcije u posetu ako se bave privatnim biznisom i slično, objašnjava Mihailović.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog izjave nosioca liste “Mi – glas iz naroda” Branimira Nestorovića da je njegovim odbornicima nuđeno stotine hiljade evra da podrži vlast SNS, POKS je podneo krivičnu prijavu protiv NN lica iz redova naprednjaka, međutim ne očekuju da će ova prijava dobiti sudski epilog.

“Nuđenje i primanje mita je postala normalna stvar, ništa čudno. Država bi reagovala samo u slučaju da je opozicija nudila nekome iz vlasti mito. Videćemo hoće li uopšte biti pozvan dr Nestorović kao svedok, koji ima najbolje informacije u vezi tog krivičnog dela NN lica iz SNS, kaže Mihailović.

Na pitanje da li će podneti još jednu krivičnu prijavu ovog puta zbog podmićivanja njihovih odbornika, Mihailović kaže da za sada neće jer se radi o prijateljima njihovih odbornika, ali da ukoliko oni prihvate da budu svedoci, uslediće prijava.

Podsećamo, Nova.rs juče je objavila informaciju da je Aleksandar Šapić već razgovarao sa dva odbornika s Nestorovićeve gradske liste razgovarali i načelno dogovorio saradnju.

Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Jedan od njih je ni manje ni više, nego Aleksandar Jerković, nosilac liste na beogradskim izborima, a drugi je Slobodan Đurašinović.

I dok Jerković nije želeo ni da demantuje ni da potvrdi tu informaciju, Đurašinović je negirao sve navode.

Takođe, nije zgoreg podsetiti da je predsednik privremenog organa Aleksandar Šapić u više navrata ponovio da on neće nikakvim tajnim putevima ići kako bi formirao većinu u Beogradu.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare