Vladimir Jelić Foto: POKS

Potpredsednik POKS Vladimir Jelić demantuje tvrdnje političkog analitičara Dragomira Anđelkovića, koji je za njega lično, ali i za veći deo novosadskog POKS rekao da su pod kontrolom predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Jelić traži Anđelkovićevo javno izvinjenje.

U tekstu objavljenom na portalu Nova.rs „Od dramatičnog rasta do potpunog kraha: Kako je Vučić napadao, „kupovao“ i na kraju potpuno potopio desnicu u Srbiji“, jedan od sagovornika je bio politički analitičar Dragomir Anđelković. On je na pitanje koga direktno kontroliše vlast od desnih partija rekao:

Foto: Nova

„Vučić direktno kontroliše Zavetnike kao i veći (novosadski) deo POKS-a, pod kontrolom Vladimira Jelića. Polazeći od toga kontrolisao je „po pola“ obe nacionalne koalicije na prošlim izborima. Isto važi i za „pokret Nestorovića“. Posle propasti Zavetnika, Nestorović je sa svojom grupom postao glavna Vučićeva uzdanica na tzv. desnici“.

Jelić je reagovao na ove Anđelkovićeve reči i u saopštenju kaže:

„Gospodin Anđelković koga izuzetno cenim, me je spomenuo u svojoj izjavi u najnegativnijen kontekstu koji može biti, a to je da mene lično kontroliše Aleksandar Vučić, kao i „novosadski POKS“. To je isto ili još gore, nego da je rekao da sam izdajnik, kolaboracionista sa nacistima ili najgori kriminalac. Tom izjavom on je sve ovo objedinio u jednu, jer ko danas podržava ovu vlast, to je sve što sam nabrojao. Tražim javno izvinjenje zbog toga, jer je to ogromna neistina i uvreda za mene i stranku kojoj pripadam“, kaže Jelić i dalje navodi:

„Pretpostavljam da je njegova izjava posledica toga što smo bili u vlasti sa SNS na lokalnom nivou, ali gospodin Anđelković ne zna da je POKS u Novom Sadu u februaru prošle godine dobio ultimatum od strane SNS da prihvati francusko-nemački sporazum ili će biti izbačen iz vlasti, što se i desilo kada smo odmah odgovorili da na to nikada nećemo pristati. Svi članovi POKS u Novom Sadu koji su radili u javnom sektoru su u roku od nedelju dana dobili otkaz, uključujući i mene. Bili smo javno žigosani preko njihovih medija, moje ime su kačili po nadvožnjacima sa najpogrdnijim nazivima, kao u vreme okupacije što su nacisti činili. Ceo državni aparat su upregli da nađu način i osnov da me uhapse, a sve zato što POKS nije pristao da prihvati izdajnički sporazum koji predviđa de fakto priznanje lažne države Kosovo. Na posletku, gospodin Anđelković će imati prilike da gleda moja obraćanja za skupštinskom govornicom i da se uveri „ko je vjera, a ko li je nevjera“. Tražim njegovo javno izvinjenje“.

BONUS VIDEO: Na izborima najlošije prošli desnica i socijalisti 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare