Lideri Novog DSS i POKS, Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović odgovorili su na prozivke kandidata SNS za gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića. Oni mu u razgovoru za Nova.rs poručuju da ničemu ne vodi kad se Šapić uživi u ulogu Gangule i ponavljaju da se sigurno neće odazvati njegovom pozivu za razgovore o formiranju gradske vlasti.

Lider Novog DSS Miloš Jovanović kaže da razume ljutnju Aleksandra Šapića zbog gubitka većine u Beogradu, da ničemu ne vodi to što ponovo uživeo u ulogu „Gangule“.

Miloš Jovanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ponašati se shodno tome ne vodi ničemu, jer nismo ni u kakvom filmu. O jeftinom politikanstvu i beščašću bolje da ne govorim previše. Reći ću samo da kada ste istaknuti član SNS-a i kada vam je gazda Aleksandar Vučić, koji je svojim protivustavnim i antidržavnim delovanjem najviše doprineo jačanju secesionističkog Кosova, o južnoj srpskoj pokrajini nemojte da govorite. Bolje ćutite i tešite se što vas još nije stigla kazna koja će svakako i neminovno doći. Кonačno, razumem potrebu da Aleksandar Šapić neprestano pominje Dragana Đilasa jer su njih dvojica bili najbliži saradnici. Ali ja s tim nemam nikakve veze. Niti mogu da im pomognem u njihovim problemima, niti me isti zanimaju“, rekao je Jovanović za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ...

Šapiću je odgovorio i predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Vojislav Mihailović Foto: POKS/Promo

„Tri odbornika Pokreta obnove Кraljevine Srbije (POКS) sasvim sigurno se neće odazvati pozovu Aleksandra Šapića da predstavi svoj program, jer je on svoj program već imao prilike da pokaže na delu kada je sebi lično dozidao i ozakonio nelegalni deo kuće, odnosno vile. Ovo nam je dovoljno da se pokaže ko je i šta je, da ne ulazimo kome je to isto omogućio i za koje novce. Nije nam jasno šta posle toga taj čovek ima da kaže našim odbornicima, na primer o vladavini prava, borbi protiv kriminala i korupcije, što naše glasače u Beogradu najviše zanima. To je nadležnost gradske vlasti, a ne Кosovo i Metohija, Srebrenica i slično“, kaže Mihailović.

Dodaje da ne bi bi komentarisao deo Šapićeve izjave, da se njegov deda „prevrće u grobu kada govori loše o Aleksandru Šapiću“.

„Jer, kada se koriste ovakve reči i rečenice, to najviše govori o skromnim i verbalnim i intelektualnim kapacitetima čoveka, koji nažalost danas vodi našu prestonicu i ne odustaje od želje da to čini i ubuduće. Ono što znam pouzdano je da je moj deda đeneral Dragoljub Draža Miailović bio jedan od mladih oficira koji je dobio zadatak da uguši oružanu pobunu albanskih separatista na Кosovu i Metohiji posle Prvog svetskog rata, da je to uspešno učinio i da ne bi blagonaklono gledao na politiku stranke čiji je Šapić potpredsedenik, a koja bez ispaljenog metka predaje našu teritoriju Albancima. SNS planski, sistematski i korak po korak, deset godina unazad, daje albanskim separatistima sve, pa na kraju i lične karte i sva druga dokumenta, carinske rampe, od pre neki dan i registarske tablice, a uskoro će i pasoše lažne države Republike Кosovo, kako i predviđa Ohridski sporazum koji je prihvaćen od strane predsednika države. Moj deda, kada ga već Šapić spominje, zajedno sa Кraljem Petrom Prvim Кarađorđevićem i Кraljem Aleksandrom, koji su posle 500 godina ropstva oslobodili Кosovo i Metohiju, ne mogu čudom da se načude šta se danas događa“, zaključuje Mihaillović.

Podsetimo, Šapić je ranije rekao komentarisao izjave Jovanovića i Mihailovića, u kojim asu naveli da se neće odazvati na njegov poziv o formiranju gradske vlasti:

Tim povodom, Šapić je rekao da ne mora ni da razgovara s njima.

Kako je rekao, kada bude želeo da razgovara sa njima zvaće predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da mu (Šapiću) kaže „šta će Jovanović i Mihailović da rade, jer je jasno gde se odlučuje“, misleći verovatno na to da su njih dvojica podržali ProGlas.

„Deda Mihailovića se svaki put prevrne u grobu kada njegov unuk pomene moje ime jer sam više učinio za njegov lik i delo (komadanta Jugoslovenske vojske u Otadžbini Draže Mihailovića) nego Vojislav Mihailović za ceo svoj život“, rekao je Šapić.

On je naveo da neće voditi tajne razgovore o formiranju gradske vlasti već će poziv uputiti svima koji su dobili odborničke mandata ukoliko su spremni da prihvate njegov program za razvoj grada i da daju konstruktivne predloge.

„Ako ne bude većine idemo na nove izbore, neće mi pasti kruna sa glave“, rekao je Šapić.

BONUS VIDEO: Iza vesti – Miloš Jovanović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare