Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/Printscreen/Tv Pink,Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nemanja Stajić, sekretar za ozakonjenje nelegalnih objekata Grada Beograda, mnogo puta je već apostrofiran kao čvorište divlje i koruptivne gradnje u čitavom Beogradu, piše u autorskom tekstu narodni poslanik koalicije Zajedno Đorđe Miketić.

Nakon mnogih članaka i dokaza koje su iznete u javnosti, bivši Vesićev saradnik sada je pod zvaničnom istragom Višeg suda zbog sumnje da je vršio zloupotrebe u vezi sa legalizacijom zemljišta u javnoj svojini i da je odgovoran za nelegalnu gradnju u Beogradu.

Pročitajte još:

Pored Stajića, tužilaštvo je istragu pokrenulo protiv još dve osobe – Vlade Kovačevića zaposlenog u geodetskoj agenciji „Jugoprojekt“ i Vojina Ostojića, direktora firme „Borpromet“, dok je za sada brat Novak izuzet iz istrage iako se zna za mnoge objekte koje su zajedno podigli, pogotovo čitav blok u Mirijevu, u Đuze Stojiljkovića.

Iako sumnjamo da tužilaštvo reaguje selektivno, da je pre motivisano unutrašnjim sukobima unutar same građevinsko-mafijaške hobotnice nego nezavisnim i neselektivnim postupanjem tužilaštva da temeljno istraži i optuži sva lica umešana u ogroman broj slučajeva divlje i razarajuće izgradnje u Begradu, ovo je dobra vest.

Ipak, moramo apostrofirati jednu stvar i javno se obratiti svim sllužbenicima u beogradskim sekretarijatima i službama: Koliko god da se sada osećate zaštićeno, koliko god vam nadređeni obećavao “imunitet” od krivičnog gonjenja ili vas pak ucenio da bi pomogli, učestvovali ili zažmureli na otvorenu korupciju, kršenje zakona, otimačinu javnih sredstava i javnog interesa – nećete nikada biti zaista zaštićeni. Svakom se može dogodititi da završi ko Stajić, desna ruka Vesića, a kada tužilaštvo zaista i postane nezavisno, dogodiće se svima čiji potpis i broj licence stoji na lažiranim odlukama i nelegalnim projektima.

Stoga, pozivamo sve službenike u sekretarijatima, da ne samo odbiju učešće u ovakvim koruptivnim dilovima “nove” gradske uprave, već i da pomognu istražnim organima ili bar istraživačkim novinarima – da se što više ovih slučajeva rasvetli putem jakih dokaza, da se kriminalci smeste iza rešetaka a naš Beograd spase sigurne destrukcije.

BONUS VIDEO: Savski nasip – nelegalna gradnja 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar