Foto: Marko Dragoslavić/Fonet

"Naši aktivisti i građani Dorćola postigli su značajnu pobedu i obustavili su nelegalno postavljanje kontejnera na zelenim površinama i javnim prostorima u gradu", saopštila je stranka Zajedno.

Grad je raspisao tender za postavku stotinu kontejnera koje su planirali da postave u svakoj opštini po nekoliko, kao punktove komunalne milicije, sada pod nazivom “Beli”, navode u toj stranci. Kako dalje ističu, pored toga što je ovo još jedno besmisleno i koruptivno trošenje 10 miliona evra Beograđana, ovi kontejneri se najčešće nelegalno postavljaju na zelene i javne površine grada.

Foto: Zajedno

„Građani Dorćola, Zemuna i drugih delova grada, pobunili su se protiv ovog divljeg postavljanja kontejnera i zaustavili su radove. Na Dunavskom keju, kod sportskog centra Gale Muškatirević, zaustavljeni su radovi na zelenoj površili ispred zgrada i uklonjena je nelegalna ograda. Jedan naš aktivista je priveden u policiju tog dana“, piše u saopštenju.

Ipak, zbog pritiska javnosti i našeg pravnog tima, juče su radnici JKP Gradsko zelenilo odneli spornu ogradu i obustavljeni su dalji radovi, kažu u stranci Zajedno.

„Ova pobeda dorćolskih aktivista i komšija je pokazna vežba kako treba postupati sa divljom gradnjom koju, nažalost, pokušavaju da sprovedu naše gradske službe. Građani ne žele divlje punktove partijske policije u svojim dvorištima i kvartovima, zato ćemo sve započete radove i ukloniti. Pozivam sve građane kojima divlji punktovi partijske milicije niču u kvartu, da se pobune i da nam se jave da ih zajedno oteramo jednom zauvek“, izjavio je Đorđe Miketić, predsednik gradskog odbora Zajedno.

BONUS VIDEO Đorđe Miketić o planu unapređenja saobraćaja u Beogradu: Grad tone u kolaps, Beograđani nedeljno izgube tri i po sata u prevozu ili tražeći parking

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar