Savo Manojlović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pokret „Kreni-Promeni“ saopštio je da će u sredu, 23. novembra u minut do 12 (11:59) aktivirati aplikaciju „Pronađi poslanika“ na kojoj će biti istaknuta imena i prezimena narodnih poslanika sa fotografijom i informacijom kojoj poslaničkoj grupi pripadaju.

„Građani će putem aplikacije „Pronađi poslanika“ moći da vide šta su poslanici aktuelnog saziva Narodne skupštine odgovorili na pitanje naših volontera da li će glasati za narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora na teritoriji Republike Srbije“ saopšteno je iz pokreta „Kreni-Promeni“.

„Određeni broj poslanika je jasno i nedvosmisleno potvrdio da će glasati za narodnu inicijativu, jedan mali broj poslanika je rekao da neće glasati, a priličan broj poslanika vladajuće većine je tokom razgovora sa volonterima reklo da je protiv iskopavanja litijuma ali da ne mogu glasati drugačije od stava svoje stranke. Većina tih poslanika nije poslala zvaničan odgovor kako će se izjasniti o narodnoj inicijativi, a putem aplikacije koju smo pripremili, građani će moći da vide kakav odnos svaki narodni poslanik ima prema građanima koji su ga izabrali na prethodnim izborima i koji ga plaćaju“ – poručili su iz „Kreni-Promeni“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Duboko verujemo da narodni poslanici moraju da odgovaraju građanima i ova aplikacija služi da građani znaju kako rade oni koje plaćaju“ zaključili su iz Kreni-Promeni.

Narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora je tokom marta ove godine potpisalo preko 38.000 građana i ona je pre leta predata Narodnoj skupštini Srbije i čeka svoj red za raspravu u plenumu redovnog skupštinskog zasedanja kada će narodni poslanici imati prilike da se izjasne o inicijativi građana.

BONUS VIDEO: Kreni promeni podnela zahtev za debatu na RTS-u o zagađenju i Rio Tintu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare