Vladimir Kovačević. Narodna stranka, Zašto Narodnu stranku napuštaju viđeniji članovi, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Vladimir Kovačević Foto: Nova S

Predsednik Nove-Da se struka pita Vladimir Kovačević kaže da rukovodstvo RFZO zanima samo utisak koji ostavljaju na ministra finansija i predsednika države, te da nikog ne zanima građanin.

„Više od godinu dana se obraćam javnosti o problemima u zdravstvenom sistemu Srbije i problemima cena lekova koje direktno utiču na motivaciju za njihovu proizvodnju i dostupnost građanima Srbije. Kao neko ko je osnovao pre mnogo godina fabriku veterinarskih, a zatim i humanih lekova, odgovorno tvrdim nakon više od 20 godina obitavanja u toj oblasti da nam tmurni oblaci nadolaze po pitanju cene, a zbog toga i dostupnosti lekova na pozitivnoj listi RFZO a“, ističe Kovačević.

Predsednik Nove-Da se struka pita kaže da je kriterijum za formiranje cene lekova na ovoj listi je retro, te da je koncept rada RFZO a takođe retro.

„Nikog ne zanima građanin Srbije, rukovodstvo RFZO zanima samo utisak koji ostavljaju na ministra finansija i predsednika države, a to je da se stvari stavljaju pod tepih dokle god one ne budu tako vidljive da se više ne mogu zaobići. To je već isprobani koncept koji izabranim rukovodećim ličnostima SNS a, problematičnih oblasti pruža kontinuitet liderstva po principu ‘sve je u redu i pod najboljom kontrolom šefe’, a zapravo pred provalijom smo. Tako je bilo sa Grčićem i Elektroprivredom Srbije, tako je bilo sa Nedimovicem i stočnim fondom koji se prepolovio pod njegovim vođstvom Ministarstva poljoprivrede, tako je i sa Lončarom bivšim ministrom zdravlja koji je otišao. Ali njegov kadar je i dalje tu u RFZO u i zabio je glavu u pesak“, podvlači.

Kovačević napominje da će biti nestašice lekova, te da se sve aktivne supstance za proizvodnju lekova poskupeli duplo,

„Više od sedam godina cena leka nije podignuta već je samo obarana. Gutljaj flasirane vode ili mleka danas košta skuplje od tablete većine lekova sa A liste koje se prodaju u apotekama.Pa zar i farmaciju treba da obrijemo do korena kao sto smo to već ucinili sa strujom, mesom, mlekom? Da tek nakon nedostatka ili razorenosti onog sto smo imali posledicno delujemo“, zaključuje Kovačević.

Bonus video: Šta se dogodilo sa obećanjem RFZO da se starosna granica za VTO pomera na 45 godina?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar