Vladimir Kovačević Skupština objedinjavanja Pokreta "Da se struka pita" (D2SP) i Nove stranke Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Predsednik stranke "Nova - Da se struka pita" Vladimir Kovačević, komentarišući poslednje događaje u vezi sa mogućim raskolom koalicije SPS-SNS, kaže da svako ima pravo da se predomisli.

„U duhu teme koja ovih dana prožima politički život Srbije, a koja se odnosi na lojalnost i orkestraciju SPS-a politici koju vodi SNS, rekao bih da je lepota demokratije baš u tome da čovek, pa i partija, imaju pravo da se predomisle i poklone poverenje nekom drugom konceptu. Takav postupak nije neetički“, kaže Kovačević.

Dodao je:

„Muškarac i žena se sretnu, zaljube se, venčaju, stvore višečlanu porodicu sa dvoje, troje i više dece, žive 10-15 godina zajedno. Nakon toga umeju stvari da se promene. Tada ne prezaju od razvoda, čak ni zbog sopstvene dece“, kaže Kovačević. 

PROČITAJTE JOŠ

Postavlja i pitanje zašto bi „razvod“ SNS-a i SPS-a bio neprihvatljiv?

Kad trpljenje postane nepodnošljivo, uvek nastaju promene. Za sve građane Srbije je izuzetno važno da znaju šta je sve uticalo da ovaj politički brak dođe pred razvod. Razmimoilaženje po pitanju Kosova, Rusije, Evropske unije ili nešto drugo? Ostajemo u nadi da ćemo odgovore dobiti u kratkom roku jer su ove dve partije stožeri nacionalne politike“, navodi Kovačević. 

Politika stranke Nova D2SP, koju predvodi, kako kaže inicira volju građana, da je u redu ako su se razočarali,da političko poverenje poklonite sada nekom drugom.

BONUS VIDEO: Tresla se gora… SNS i SPS kreću ispočetka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar