Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, FoNet/Milica Vučković

Nakon što je na portalu Nova.rs sinoć objavljen tekst "Slika vođe se raspala u paramparčad: Vučić je na velikoj prekretnici, Srbiju je pretvorio u zverinjak nasilništva" autorke Ane Lalić, oglasio se Nebojša Krstić rekavši da je to "dno novinarstva". Reakcije korisnika Tvitera nisu izostale, a jedan od ljudi koji je odgovorio Krstiću je advokat Rodoljub Šabić.

„10 minuta po završetku Vučićevog mitinga pojavio se ovaj tekst. Autorka je osoba koja je na početku korone pisala o KC Vojvodina, da nema ničega, da nema opreme…što je ubrzo demantovano, a ona je odgovarala zbog širenja panike i laži. Dno novinarstva“, napisao je Krstić.

Advokat Rodoljub Šabić jedan je od korisnika ove društvene mreže koji nije ostao suzdržan.

„Potpuna neistina, kao i obično. Novinarka Ana Lalić je zbog hrabrog i tačnog izveštavanja o koroni dobila prestižna domaća i strana novinarska priznanja. Njeni navodi, nikad nisu demantovani, nikad nije odgovarala, krivičnu prijavu protiv nje tužilaštvo je odbacilo“, objasnio je Šabić.

Podsećamo, novinarki portala Nova.rs određeno je, tokom vanrednog stanja 2020. godine, privedena je nakon objavljivanja teksta „KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre“.

PROČITAJTE JOŠ

Krivična prijava koja je podneta protiv Lalić, Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu ubrzo je odbacilo.

BONUS VIDEO Spiskovi, kvote, „barjaktari“ i „vikari“: Ana Lalić objasnila kako su se organizovali naprednjaci u Vojvodini za današnji skup u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare