Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs; printscreen/twitter.com/tashananana; twitter.com/grunfology

Danas je premijerka Italije Đorđa Meloni u poseti Beogradu. Na aerodromu ju je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić s buketom cveća, a u znak dobrodošlice su postavljene zastave. Problem je u tome što smo italijansku premijerku dočekali mađarskim zastavama.

Zastave su, kao što se uvek radi prilikom dolaska stranih zvaničnika, postavljene duž autoputa i većih ulica u gradu, kao i ispred Palate Srbije gde se održava sastanak italijanske premijerke i srpskog predsednika. Ispred Palate zastave su postavljene ispravno, međutim, duž autoputa je nastao problem. Neko iz organizacije je očigledno napravio propust.

Naime, kombinacija boja italijanske i mađarske zastave je ista, ali su kod mađarske pruge postavljene horizontalno, a kod italijanske vertikalno.

Srpska zastava je postavljena uzduž, međutim kod italijanske je nešto zapelo, pruge nisu postavljene onako kako bi trebalo (u ovom slučaju horizontalno), pa smo naposletku dobili mađarsku zastavu.

Inače, Meloni je na aerodromu dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa buketom cveća. Nakon toga je organizovan sastanak u Palati Srbija.

Đorđa Meloni i Aleksandar Vučić, svečani prijem predsednice Vlade Italije Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs
Đorđa Meloni i Aleksandar Vučić, svečani prijem predsednice Vlade Italije Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

BONUS VIDEO: Šta je sporno u radu kol centra SNS? Vučić kaže ništa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare