Smiljan Banjac, sportski komentator, obratio se okupljenima na protestu u Beogradu, rekavši da su masovne tragedije koje su se desile u Srbije bile alarm za buđenje, ali da to vlast nije shvatila.

Sve informacije sa današnjeg protesta pratite u našem BLOGU UŽIVO.

„Umesto toga dobili smo samo uvrede i napade. Napadaju se glumci, novinari, profesori, studenti. Građani koji samo žele Srbiju bez nasilja. Dobili smo odugovlačenje skupštinske sednice umesto toga i najavu novog rijaliti programa. E, zato idemo danas svi zajedno da pošaljemo jednu jasnu i jaku poruku – rijalitija neće biti! Dosta je bilo igranja sa životima dece i njihovom budućnošću“, naglasio je on.

Banjac je dodao da niko od okupljenih nema ništa protiv Željka Mitrovića i protiv njegove televizije.

PROČITAJTE JOŠ...

„Nemamo mi ništa protiv Pinka i njenog vlasnika. Ali imamo protiv toga da koristi ono što pripada svima nama – naše resurse, nacionalnu frekvenciju za celodnevno sipanje mržnje i nasilja. Imamo protiv toga da krši zakone naše zemlje, a da ne trpi nikakve posledice. I ne, nije ovo samo vaša dedovina pa da je delite među sobom. Ovo je naša zemlja i imamo prava da se pitamo. Sa ovog mesta šaljemo jasnu poruku – rijalitija neće biti! Nasilje i zlo rastu u tišini, mraku i strahu. Zato i pokušavaju godinama da nas uplaše i ućutkaju i drže u tom mraku. Večeras poručujemo da više nikada nećemo ćutati na nasilje i nepravdu. Zato ćemo istrajati do kraja. Ako im glasa stotina hiljada građana nije dovoljan da ispune zahteve, cela Srbija će stati“, naglasio je on.

Banjac je rekao da građani mogu da očekuju nove vidove građanske neposlušnosti ako se ne ispune zahtevi građana.

„Ili će stati nasilje ili će stati Srbija“, podvukao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare