Ispred TV Pink danas promene - ali zastave. Ona koja je postavljena juče menja se novom. Kako javlja novinarka portala N1, ispred zgrade televizije je postavljena i skela.

Ogromna srpska zastava postavljena je sinoć preko čitave zgrade televizije Pink, samo dan uoči najavljenih protesta „Srbija protiv nasilja“. Podsetimo da su organizatori protesta najavili da će demonstranti danas ići do TV Pink.

Ispred zgrade primetno je pojačano obezbeđenje , javlja N1. 

Narodni poslanik DS Srđan Milivojević je beogradskoj policiji podneo prijavu. Milivojević je istakao da su „isticanjem narodne zastave Republike Srbije na zgradi Televizije Pink prekršene odrebe Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije“.

On je ranije objasnio da prijavu podnosi kako bi „nadležni državni organi odmah preduzeli neophodne mere kako bi se sprečilo skrnavljenje zastave Republike Srbije“.

Prema Zakonu o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije u poglavlju Zabranjeni načini izlaganja, Član 33 kaže: „Zastava Republike Srbije ne sme biti izložena tako da dodiruje tle, niti kao podloga, podmetač, prostirka, zavesa ili draperija. Zastavom se ne mogu prekrivati vozila ili drugi predmeti, niti se mogu ukrašavati konferencijski stolovi ili govornice, osim u formi stone zastavice“.

PROČITAJTE JOŠ

Deveti po redu protest Srbija protiv nasilja u Beogradu počeće u 18 sati, a u petak su organizovane blokade autoputa, podseća N1.

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je da će se posle posle kraćeg obraćanja na današnjem protestu ići do TV Pink. „Umesto da zaustave onu trovačnicu od ‘Zadruge’ i rijalitija i svih njihovih informativnih pograma oni najavljuju novi rijaliti koji će se zvati ‘Zadruga elita’“, rekao je ranije Jovanović.

Pozvao je građane da odu ispred Pinka u subotu da pokažu šta misle „o toj ružičastoj eliti“.

Jovanović je rekao da će trasa protesta biti Skupština Srbije – Kneza Miloša – Mostar – Kneza Aleksandra Karađorđevića, do TV Pink.

„Očekujemo provokacije, očekujemo da se ispred Pinka pojavi neko ko ima nameru da protest ruši“, upozorio je Jovanović pre nekoliko dana i istakao da će građani šetati mirno i da ne dolaze da „ruše Pink“.

***

BONUS VIDEO: Miodrag Jovanović: Na kraju dana protesti moraju dobiti neku vrstu političkog ishoda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare