Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

"Vučićev kum Nikola Petrović saobraćajku je izazvao pozitivan na kokain i sa 0,41 procenta alkohola u krvi", objavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i priložila izveštaj Policijske uprave grada Beograda u kojem se ovi podaci navode.

„Evo dokaza! A vlas kose poslao u Nemačku ne bi li utvrdio da nikada ništa osim majčinog mleka nije konzumirao? Hoće i pregled Meklarena “utvrditi” sistemsku grešku na kočnicama?“, upitala je Tepić danas na Tviteru, nakon što je objavila izveštaj policije.

U tom izveštaju se, između ostalog, navodi:

„Na mestu saobraćajne nezgode, vozač Petrović Nikola je podvrgnut ispitivanu na psihoaktivne supstance uz pomoć aparata Drager, Drag test 5.000, ARMH 0052 broj testa 193, koji je bio pozitivan na kokain“.

Podsetimo, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića Nikola Petrović učestvovao je u saobraćajnoj nesreći 7. marta u Užičkoj ulici na Dedinju, u Beogradu. On je tada skupocenim automobilom išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio kretanje.

Tada je „meklarenom“ udario u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene. Oba automobila su od jačine udarca udarila u ogradu Doma Patrijaršije, a dve povređene žene su prevezene u Urgentni centar. One su tom prilikom zadobile lakše telesne povrede i puštene su na kućno lečenje.

O nesreći se tog dana nisu oglasili ni MUP ni tužilaštvo. Dan kasnije, tužilaštvo je, a nakon pisanja medija i slanja zahteva, naložilo da se protiv Vučićevog kuma podnese krivična prijava za ugrožanje javnog saobraćaja. Krivična prijava se čekala punih dva meseca, da bi konačno nedavno stigla u Prvo osnovno javno tužilaštvo.

BONUS VIDEO: Tepić – Da li je tačno da je nikola Petrović koristio kokain

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare