Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Krivična prijava protiv Nikole Petrovića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stigla je u Prvo osnovno javno tužilaštva posle dva meseca. Put krivične prijave iz Ministarstva unutrašnjih poslova u tužilaštvo bio je dug, međutim, javnost i dalje nema odgovore na neka pitanja koja se tiču nesreće na Dedinju, kada se Petrović "meklarenom" zakucao u drugi automobil, poput toga da li je u trenutku udesa imao narkotike ili alkohol u krvi.

Saobraćajna nezgoda koju je izazvao Petrović dogodila se 6. marta u Užičkoj ulici na Dedinju, u Beogradu. On je tada skupocenim automobilom išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio kretanje.

#related-news_0

Tada je „meklarenom“ udario u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene. Oba automobila su od jačine udarca udarila u ogradu Doma Patrijaršije, a dve povređene žene su prevezene u Urgentni centar. One su tom prilikom zadobile lakše telesne povrede i puštene su na kućno lečenje.

Svi ćute

O nesreći se tog dana nisu oglasili ni MUP ni tužilaštvo. Dan kasnije, tužilaštvo je, a nakon pisanja medija i slanja zahteva, naložilo da se protiv Vučićevog kuma podnese krivična prijava za ugrožanje javnog saobraćaja. Krivična prijava se čekala punih dva meseca, da bi konačno nedavno stigla u Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Ipak, i pored toga, javnost i dalje ne zna pojedine detalje nezgode na Dedinju. Nije poznato da li je Petrović u trenutku nesreće bio pod dejstvom narkotika ili alkohola, s obzirom da su se u javnosti pojavile takve informacije. Nije poznato ni kojom je brzinom vozio u momentu udesa.

Postavlja se pitanje i zbog čega je javnost uskraćena za takve informacije s obzirom da se, kod svake druge nesreće koja je u fokusu javnosti, objavljuju takvi podaci. Takođe, treba uzeti i u obzir da je Petrović javna ličnost, a trenutno obavlja funkciju potpredsednika Privredne komore Srbije.

Podsetimo, Petrović je nekadašnji direktor „Elektromreža Srbije“. On od 1. januara 2015. obavlja funkciju potpredsednika Privredne komore Srbije. Kako je naš portal ranije pisao, Petrović je vlasnik 10 mini-hidroelektrana preko suvlasništva u pojedinim firmama, a istovremeno se bavi uvozom lekova i razvojem tehnologija za solarnu energiju.

Takođe, u vlasništvu ima i avio-kompaniju koju je kupio od kontroverznog biznismena Stanka Subotića, pisao je ranije naš porta.

Luksuzni automobil od 300.000 evra

Podsetimo, ekipa portala Nova.rs našla se na licu mesta ubrzo nakon nesreće koja se dogodila na Dedinju.  Tada je jedan pripadnik MUP-a koji je regulisao saobraćaj u Užičkoj ulici nekoliko puta od nas tražio da mu kažemo kako smo za ovu saobraćajnu nesreću saznali, i „šta mi radimo tu“.

Inače, u trenutku nesreće, Vučićev kum nalazio se za volanom automobila od 300.000 evra. „Meklaren“ važi za elitni automobil, pojedini milioneri su na listama čekanja za njega.

VIDEO: Marija Milenković o masakru u Mladenovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar