Aleksandar Jovanović Ćuta Protest ispred Vlade Srbije, ekološki ustanak, ekologija, protest protiv Rio Tinta, Rio Tinto
Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ekološki ustanak večeras je ocenio da se još jednom "potvrđuju njihovi navodi" da se od projekta "Jadar" nije odustalo, a u prilog tome je ova organizacija navela da su "Evropska komisija i Vlada Srbije potpisali 22. septembra ove godine u Njujorku pismo o namerama o pokretanju rada na strateškom partnerstvu u oblastima baterija i kritičnih sirovina, u koje spada litijum".

„Sa potpredsednikom Evropske komisije Marošom Šefčevićem sastao se i (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić, koji je tada saopštio da je razgovarao o ubrzanom pridružuvinju EU, kao i da su razgovarali o upravljanju sirovinama, energetici i rudarstvu, ali i o razvoju novih tehnologija, neophodnih za dalji održivi privredni rast i navodnu zaštitu životne sredine“, naveo je Ekološki ustanak u saopštenju.

„Još jednom se potvrđuju naši navodi da se od projekta ‘Jadar’ nije odustalo i da je ukidanje Uredbe o prostornom planu područja posebne namene za realizaciju projekta ekspolatacije i prerade minerala jadarit ‘Jadar’, ukinuta samo za potrebe prethodne preidzborne kampanje SNS -a“, dodaje se još u saopštenju.

Ekološki ustanak je ocenio da je Vučić nakon izbora „reaktivirao retoriku koja je upućivala na to da smo ukidanjem ovog projekta, sami sebi upropastili privredni razvoj“.

„Valjda pokušavajući da jedan deo građana Srbije, ubedi kako je to zaista i istina. Projekat ‘Jadar’ je samo privremeno obustavljen. Zato vodite računa kome dajete glas na sledećim izborima“, naveo je Ekološki ustanak.

„Možda se i ispod ili pored vaše kuće, na vašoj dedovini, nalaze sirovine koje bi obezbedile SNS i diktatorskom režimu iskopavanje, ali na taj način da kompletno stanovništvo relociraju i izmeste, a sebi obezbede sticanje nezanitnog profita. Opstanak Aleksandra Vučića na vlasti je sigurna propast i uništenje Srbije“, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO – Rio Tinto i dalje radi!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare