Potpredsednica Stranke slobode i pravde obratila se juče, na samom kraju Utiska nedelje, predsedniku Srbije, apelujući na njega da ne koristi sopstvenu decu u političkim obračunima s protivnicima iz opozicije.

Marinika Tepić ocenila je da je poslednja izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o dešavanjima na sastanku SNS rukovodstva potpuno „histerična, patološka, a možda čak i sociopatska“.

Mediji bliski vlasti u toku jučerašnjeg dana objavili su da je Vučić navodno održao sastanak s premijerkom Srbije Anom Brnabić i drugim najbližim saradnicima i da je tom prilikom navodno rekao da „nema nikakav problem da umre, da je spreman i da ga ubiju, ali da ološu nikada i nipošto bez borbe i bez izbora neće prepustiti vlast“.

„Nikad i nipošto neću pristati na ucene, nikad najgorima neću prepustiti vlast bez izbora. Nikad neću potpisati nikakvu tehničku ili prelaznu vladu. Ako mene ubiju, iza mene ostaje moj brat Andrej. Ako ubiju moga brata, ostaje moj sin Danilo. Ako ubiju moga sina, ostaje moja ćerka Milica. Ako ubiju i nju, moju ćerku, ostaje moj sin Vukan…“, navodno je rekao Vučić saradnicima, prenelo je režimsko glasilo Informer.

PROČITAJTE JOŠ:

Marinika Tepić je zbog ove izjave zatražila od Vučićevih saradnika i savetnika da ga „urazume“ ili da ga „spreče“ da donosi ozbiljne odluke u ime države Srbije.

„Vučić govori o krvoproliću svoje dece. Ja ne verujem šta čitam, taj čovek više nije sposoban da donosi odluke. Stvarno apelujem na njegove prijatelje, saradnike i medijske savetnike da ga urazume. Čovek koji govori o krvoproliću svoje dece, u danima kad Beograd i Srbija i dalje plaču za decom koja su stradala i deli tu histeriju, potpuno je pogubio razum i konce“, rekla je Marinika Tepić u „Utisku nedelje“, pa nastavila u istom tonu.

„Čitala sam ponovo vest (o Vučiću i navodnim pretnjama po njegov život – prim.aut.), pa bih da zamolim saradnike Aleksandra Vučića, pa i njega, da prestane da pominje svoju decu kao buduće žrtve ubistava. Evo ja ga molim lično: Ne pominjite više ni Danila, ni Milicu, ni Vukana, kao što ste to uradili u poslednjoj izjavi pre nekoliko sati, gde pretite krvoprolićem u zemlji gde su deca ubijena pre 30 dana. Drugo, da neko grobovima svoje dece poimence garantuje šta će raditi, a inače nas je sve nazvao ustašama, evo, ja molim da to više ne radi. Mi ne želimo ničiju glavu, mi želimo da svako dete živi u normalnoj Srbiji, za to se i borimo, i ako je moguće da svoju decu ne pominje više u ovom kontekstu. Srbija je dovoljno traumatizovana stvarnim ubistvima dece da bismo slušali ovakve najave. Naprosto nemam normalnu reč o čemu se tu radi“.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić o Vučićevoj deci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare