Alekandar Vučić u Vranju Foto:FoNet/Instagram predsednika Srbije

Sektor za informatičko - komunikacione tehnologije Grada Niša uputio je gradonačelnici Dragani Sotirovski dopis u kome navodi da je na zaposlene izvršen pritisak da dođu na miting SNS 26. maja, uz napomenu da će biti posledica ne na skup ne dođu. Pomenuti sektor je potom ugašen, a radnici misle da je to zbog otpora koji su pružili nadređenima.

Zaduženja ove Službe su, na osnovu onoga što se navodi na sajtu Gradske uprave Niš, poslovi na projektovanju, apliciranju i održavanju informaciono-tehnološkog sistema i geografskog informacionog sistema za potrebe organa Grada, poslovi na obučavanju korisnika za korišćenje informacionog sistema, a između ostalog i učešće u pripremi dokumentacije za javne nabavke iz nadležnosti Službe.

Zbog gašenja radnih mesta u IKT Grada Niša radnici su ogorčeni, a na mrežama se pojavila navodna objava jednog od zaposlenih u kome se navodi da je gašenje pomenutog sektora povezano sa otporom radnika.

„Danas je posle 26 godina rada ugašen Sektor za IKT Grada Niša, kome i ja pripadam. Sektor je rasformiran, a radnici su preraspoređeni na druga radna mesta. U ovom vremenu naprednih tehnologija, neko je procenio da našem lepom gradu ne treba IKT“, navodi se u objavi, te se dodaje:

Foto: Privatna arhiva

„Koincidencija, ALI SAMO KOINCIDENCIJA je što su dan ranije, svi rukovodioci iz IKT-a odbili da idu na sutrašnji miting u Beograd. Mi smo danas sa osmehom otišli da preuzmemo nova rešenja, a o nemilom događaju obavestili zvanično gradonačelnicu, jer je zamolila da joj se obrate svi oni na koje se vrše pritisci“, naveo je ovaj radnik i zaključio.

„Svim dragim kolegama koji sutra idu u Beograd, a na njih se ne vrši nikakav pritisak, želim srećan put! I te iste kolege molim – pogledajte se sada u ogledalo. Vidite li obraze?“.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, sutra se ispred Narodne skupštine održava veliki miting Srpske napredne stranke.

Danima se u javnosti pojavljuju ispovesti radnika koji su prinuđeni i ucenjeni da dođu na pomenuti skup.

BONUS VIDEO: Milivojević: Naprednjaci se potukli zbog para za odlazak na Vučićev kontramiting

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare