Aleksandar Vučić Foto: Instagram/avucic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu da se vrše poslednje pripreme pred miting koji je zakazan za petak, 26. maja. Pripreme teku, naravno, uz pravljenje sendviča.

„Poslednje pripreme za, mi verujemo, veliki skup ‘Srbija nade’. Na kome ćemo pokušati da ujedinimo Srbiju“, rekao je Vučić.

Naravno, kao i uvek, i večeras jedemo sendviče, dodao je on, dok se na snimku vidi sto na kojem su tri sendviča, a za kojem sede Vučić, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić sa još dvojicom aktivista .

„Pozivamo sve dobre ljude, koji žele napredak našoj Srbiji, da dođu 26. maja na plato ispred Narodne skupštine u 19 časova, da se borimo zajedno za budućnost Srbije“, objavio je Vučić na svom Instagram nalogu, dodajući da oseća elan.

„Oni koji kažu da smo propali, videćemo, narod će o tome da odluči… Mi smo i večeras odlučili da jedemo sendviče, nas je četvorica, a tri sendviča, ali preživećemo nekako, mi, sendvičari“, naveo je predsednik Srbije i lider SNS-a.

Skup „Srbija nade“ koji će biti održan u petak, 26. maja u 19 časova ispred Skupštine Srbije u Beogradu, večeras je zvanično najavila i Srpska napredna stranka.

Ta stranka je pozvala „sve ljude dobre volje“ da dođu na taj skup, za koji tvrde da će biti „najveći skup u istoriji Srbije“.

„Nije to miting SNS niti nikakav kontramiting, to je običan skup koji pravimo svake tri, četiri godine, poslednji u aprilu 2019. Ovo je skup za sve ljude, dobre ljude Srbije, i koji su užasno pogođeni onim što se dogodilo pre desetak dana i koji traže izlaz za našu zemlju, ovo je skup za one koji hoće da podrže one koji su izgubili najbliže“, rekao je Vučić ranije, nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke.

On je tada rekao da „ to nije skup protesta, niti skup ljutnje i da ne sme da bude skup mržnje“.

Vučić je ranije najavljivao da će tokom obraćanja na tom skupu govoriti o mogućim ostavkama u Vladi Srbije i eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima pre kraja godine.

Opozicione stranke i nevladine organizacije više puta su pozvale Vučića da otkaže taj skup, uz ocenu da se njime prave još veće podele u društvu.

S druge strane, da su naprednjaci ozbiljno „zasukli“ rukave i krenuli u pripremu za veliki kontramiting ispred Narodne skupštine potvrđuje serija pritisaka na građane iz čitave države. Svedočenja se pojavljuju svakog dana, objavljuju prepiske, kvote, autobusa, pretnje, a sve u cilju kako bi se napravio najveći skup u istoriji Srbije.

Prema informacijama Nove, planiran je dolazak 2.200 autobusa iz cele Srbije na skup u Beograd.

Inače, za 27. maj zakazana je i izborna skupština SNS-a, nakon koje Vučić, kako je više puta najavio, najverovatnije više neće biti predsednik te stranke.

BONUS VIDEO: Čačak zbog kontramitinga ostaje bez javnog prevoza: Građani najavljuju masovne tužbe protiv „Autoprevoza“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare