Foto: Nenad Mihajlović, Dragan Mujan/Nova.rs/Shutterstock/bibiphoto

Policija je posle potrage koja je trajala mesec i po dana locirala i uhapsila dvojicu mladića osumnjičenih za ubistvo Filipa Zeljkovića (21) u Subotici, 15 oktobra ove godine, na Segedinskom putu. Lisice su stavljene Ivanu Č. (25) i Predragu M. (35), koji su odranije poznati policiji kao nasilnici, a jedan je čak, kao maloletnik, bio osuđen za ubistvo Zoltana Bukovca 2016. godine. Pomenuti zločin potresao je javnost u Srbiji, a Zoltan je mučki prebijen ni kriv, ni dužan.

Ubistvo mladog Filipa Zeljkovića se dogodilo 15. oktobra na Segedinskom putu između Subotice i Palića, a prethodila je svađa između mladića.

Sumnja se da su napadači, u blizini jedne pumpe u Subotici, hicima iz vatrenog oružja pucali na dvadesetjednogodišnjeg sugrađanina i usmrtili ga. Potom su pobegli sa lica mesta, ali ih je policija identifikovala posle mesec i po dana i privela pravdi.

Foto: Drustvene mreze

Obojica uhapšenih mladića poznati su kao nasilnici, o čemu svedoče njihovi dosijei. Jedan od maloletnika, Ivan Č. je kao maloletnik bio osuđen na sedam godina zatvora jer je učestvovao u prebijanju Zoltana Bukovca 13. januara 2016. godine. Pomenuti zločin je bio posebno brutalan, a Zoltan je pretučen samo zato što se nasilnicima našao na putu.

Pročitajte još:

Naime, mladići su se ispred jednog kafića u Subotici sukobili sa drugim čovekom koji je bežeći od njih utrčao u dvorište zgrade u kojoj je živeo Zoltan Bukovac i koji se igrom slučaja zatekao u dvorištu pošto je trebao da otvori kapiju supruzi.

Kada su mladići naleteli na njega odmah su počeli da ga tuku.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Udarali su ga nogama, rukama i pivskom flašom i tako mu naneli povrede po glavi i telu.

Nesrećnom čoveku je razbijena glava, nagnječen mozak, polomljene lopatice, polomljena rebra od šestog do jedanaestog, donja vilična kost sa obe strane, izbijeni zubi, polomljen nos, obe jagodične kosti.

Ilustracija: Irfan Ličina, Goran Srdanov/Nova.rs

Tri nedelje kasnije, Bukovac je pogledao teškim povredama.

Napadači su godinu dana kasnije osuđeni na kazne zatvora od sedam do 17 godina. Ivan Č., koji je nedavno uhapšen zbog ubistva mladog Filipa, tada je dobio sedam godina maloletničkog zatvora.

Kazne koje su dobili, pojedinim nasilnicima nisu pomogle. Ivanu je u međuvremenu kazna smanjena na pet godina, a prošle godine je izašao na slobodu.

Foto: Privatna arhiva

Godinu dana po izlasku iz zatvora, kako se sumnja, učetvovao je u ubistvo mladića.

Ivan Č. se sumnjiči da je sa Predragom M. smrtno ranio mladog vaterpolistu iz Subotice.

VIDEO: Mesto ubistva u Novom Sadu gde je Olja ubola nožem svog rođaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare