Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Mane K., jedan od muškaraca koji je bio na čamcu koji se u subotu prevrnuo kod Pančevačkog mosta u Beogradu, jedini je uspeo da ispliva iz reke nakon nesreće i da dođe do obližnjih kuća. Jasmina M., žena u čiji je dom ušao da se ugreje, opisala je za Nova.rs trenutak kada je u svojoj kući ugledala muškarca koji se tresao.

Potraga za Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem (36) ušla je u treći dan, a zasad nema ni traga ni glasa od nestalih muškaraca. Kobne večeri oni su popadali u vodu sa čamca “Tri princeze”, a samo Mane K. je uspeo da se spase.

Jasmina M., u čiju je kuću te večeri ušao, prepričava šta se dogodilo.

„Sedela sam u dnevnoj sobi, u jednom trenutku sam otišla kod sina na sprat da vidim blizance, decu. Kada sam ih videla, krenula sam da silazim, dole u krevetu u spavaćoj sobi sam videla kako neko leži. Krenula sam da vičem: “Ko si ti, šta radiš tu, kako si ušao?”On je ustao i muca.. Govori: “Policija, policija”.. U tom trenutku ne vidim da je mokar jer je imao jorgan preko sebe”, počinje priču naša sagovornica.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

“Odmah sam otišla gore da zovem sina, on ništa nije čuo, gledao televizor u sobi. Ulazim u sobu I kažem snaji: “Neki čovek mi je dole, ona viče: “Šta?”, kaže Jasmina M. i dodaje da je Mane K. Za to vreme stajao dole.

„Moj sin je došao i krenuo da mu postavlja pitanja, a potom ga je izbacio iz kuće, jer se uplašio za bezbednost svih nas, gurao ga je niz stepenice. On je govorio: „Ne, ne“, verovatno je hteo da nam objasni da ne treba da se plašimo“, kaže naša sagovornica.

Ističe da su odmah pozvali policiju.

„Kada je silazio niz stepenice i malo se pribrao, rekao je nešto: „Prevrnuo se čamac, drugovi su mi mrtvi”, priča ona i napominje da su se tada zamrzli svi od zaprepašćenja.

Navodi da je nakon cele drame videla i da je on u mokroj odeći i da im je tada postalo jasno da se nešto dogodilo. Tada su mu dozvolili da se presvuče.

Ubrzo je došla i policija i tada je pokrenuta potraga koja i dalje traje.

Portal Nova.rs došao je i do snimka Maneta K. neposredno nakon što ga je Hitna pomoć odvela.

„Bili smo gore, išli iz Višnjice. Sedeli smo i pili, a potom krenuli kući za Beograd kada nas je prekrio talas koji nas je okrenuo. Bila su još trojica, samo sam ja uspeo da dođem plivajući dovde do obale“, rekao je Mane čoveku koji ga je snimao.

Podsetimo, već tri dana nadležne službe, ali i porodice nestalih, tragaju za muškarcima koji su u subotu upali u Dunav.

BONUS VIDEO: Potraga na Dunavu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar