Đorđe Miketić Foto: Ivan Dinić/Nova

Predsednik beogradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić podelio je na drušvenim mrežama informaciju da je jedan učenik Osnovne Škole "Skadarlija" na Dorćolu doneo nož u ovu ustanovu, ali da nadležni ćute i žele da prikriju ovaj slučaj.

Kako je naveo ovo je još jedan slučaj donetog noža i dugotrajnog nasilja bez reakcije. On je istakao da su se roditelji učenika obratili njemu zbog ne reagovanja i pokušaja zataškavanja dugoročnog vršnjačkog nasilja od učenika OŠ Skadarlija, te da su za ponedeljak najavili protest.

Pročitajte još:

Kako je napisao, pomenuti učenik je više puta prijavljivan za nasilničko ponešanja, da je šamarao i matretirao druge učenike, ali da se sve zataškava i da su roditelji jako uznemireni jer je protekle sedmice poneo „leptir“ nož  u školu, a kao dokaz postoji i snimak.

„ZAŠTO? Čekamo novu tragediju? Hoćemo li se nakon užasa 3. i 5. maja, i bezbroj dr. slučajeva koji su jedva dospeli u javnost, konačno opametiti? Hoćemo li naučiti da strogo poštujemo procedure, svako nasilje odmah prijaviti školi, a u slučaju posedovanja oružja i policiju“, zapitao se Miketić na X (nekadašnjem Tviteru).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare