Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović stigla je u školu "Vladislav Ribnikar" nakon dojave da je učenik te ustanove doneo nož. Ona se nakon poseti školi obratila medijima.

„Stojimo ovde sa posebnim emocijama ispred škole „Vladislav Ribnikar“. Ovde govorimo o nožu koji je pronađen u jednom rancu, ali ne govorimo o učeniku jer nadležne službe treba da utvrde kako je taj nož završio u tom rancu, da li je neko ubacio… Deca su različito reagovala, a sada nam predstoji da radimo na činjenici da deca ne budu traumatizovana. Preduzete su sve mere iz nadležnosti škole da se ništa ne dogodi. Sve što bih dalje rekla bi možda uticalo na tok postupka“, rekla je Đukić Dejanović.

Slavica Đukić Dejanović ispred škole „Vladislav Ribnikar“ Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, ranije danas se pojavila informacija da je policiji dojavljeno da je jedan učenik doneo nož u školu. Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se povodom ovog slučaja.

„Nakon što je danas oko 10.35 časova školskom policajcu Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu, isti učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora navedene škole. Školski policajac je u prisustvu direktora pronašao nož za koji je učenik negirao da je njegov. Niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio. Svi učenici OŠ „Vladislav Ribnikar“ su bezbedni“, saopštila je policija.

Pročitajte još:

Kako su istakli, dalji rad je u toku.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova poručuje da je prisustvo školskog policajca u školama i saradnja sa učenicima i zapsolenima u školama ključna u sprečavanju eventualnih incidenata i zaštite bezbednosti učenika“, naveli su iz MUP.

VIDEO: Dolazak Slavice Ðukić Dejanović u školu Vladislav Ribnikar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare