Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Facebook/Privatna arhiva, Shutterstock

Vuk V. (20), koji je 29. januara pretučen ispred restorana „Petošević“ na Novom Beogradu, preminuo je u nedelju od posledica teških povreda koje je zadobio u tuči. Zbog stravične tuče uhapšen je Predrag R. (21), a prema saznanjima Nova.rs, pretučenog mladića najpre su tukli u toaletu restorana sve dok se nije onesvestio, a potom i u bašti kafića, nakon što je došao sebi.

Stravična tuča dogodila je 29. januara u restoranu “Petošević”, tokom proslave rođendana. Predrag R. tereti se da je kobnog dana brutalno pretukao Vuka, koji je zbog teških povreda pao u komu.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, kobnog dana na rođendanu su bile dve grupe mladića.

„Tog dana rođendan su slavile dve drugarice, koje imaju drugačije društvo, jedni su s Miljakovca, a drugi iz Rakovice. Tokom večeri, grupa mladića sa Miljkovca počela je da se obraća društvu u kom je bio Vuk sa „Šta gledaš?“, a potom je došlo i do tuče“, kaže izvor Nove.

Foto:facebook/privatna arhiva

Kako navode, ubrzo je nastala opšta tuča.

„Vuk je bio u društvu sa još trojicom mladića. Najpre su ga u toalet ugurali i tukli sve dok se nije onesvestio. Tukli su ga stolicom, šutirali rukama i nogam. Uspeo je nekako da dođe sebi i izađe u baštu kafića i tamo su nastavili da ga tuku“, dodaje naš sagovornik.

Pročitajte još:

Mladić je sa teškim telesnim povredama prevezen u bolnicu, a nakon 14 dana, koliko je proveo u komi, podlegao je povredama.

Prema saznanjima Nova.rs, ceo incident snimile su nadzorne kamere.

„Snimak je dosta mutan, ali postoji. Na njemu se vidi kada je došlo do tuče“, ističe naš izvor.

Podsetimo, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu prošle nedelje je saslušan osumnjičeni Predrag R. zbog sumnje da je bezobzirnim nasilničkim ponašanjem pokušao da ubije Vuka. On je, prema našim saznanjima, 7. februara došao u policijsku stanicu u pratnji roditelja.

Policija, tuča, hapšenje
Ilustracija: Nemanja Jovanović/Sol Vzquez / Alamy / Alamy / Profimedia

„Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu, odnosno rekao je da se mahom ne seća kako je i zbog čega došlo do tuče, da Vuka V. ne poznaje od ranije i da mu je žao zbog svega što se desilo. Takođe je tvrdio da je i on pretučen, kao i da se nada da će povređeni mladić preživeti“, saopšteno je ranije.

Pročitajte još:

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Osumnjičeni se tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Pretpostavlja se da će doći do prekvalifikacije dela.

Takođe, očekuje se da će i protiv ostalih učesnika u tuči biti podnete prijave zbog učestvovanja u tuči.

BONUS VIDEO: Nasilnik bije i maltretira dva mladića u Zemunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare